ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Σε φουλ ρυθμούς οι μηχανές στο ΚΙΝΑΛ – Διεργασίες, συζητήσεις και υποψήφιος έκπληξη

Φώφη Γεννηματά
Εκτός νοσοκομείου αναμένεται να βρεθεί σύντομα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ειλημμένη μοιάζει η απόφαση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού, με τα επιτελεία των υποψηφίων να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα τυπικά θέματα. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν διαρροές από πρόσωπα στη Χαριλάου Τρικούπη για μία υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής από κάποιον εκ των Παύλου Χρηστίδη, Μανώλη Χριστοδουλάκη ή Βασίλη Κεγκέρογλου. Εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα για τη Φώφη Γεννηματά.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Φώφη Γεννηματά, το οποίο την ανάγκασε να αποσυρθεί από τη κούρσα για την επανεκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, «πάγωσε» τους πάντες στη Χαριλάου Τρικούπη και όπως ήταν λογικό, έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την εσωκομματική αναμέτρηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν θα υποβληθεί σε εγχείρηση, ενώ θα βγει από το νοσοκομείο μία από τις επόμενες ημέρες και θα συνεχίσει από το σπίτι τη μεγάλη μάχη που καλείται να δώσει.

Όπως έχει αναφέρει το Newsbomb.gr, η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού Κίνημα Αλλαγής. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις επαφές που είχαν και σήμερα μεταξύ τους οι στενοί συνεργάτες των τριών υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, συμφώνησαν πως το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να τηρηθεί και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της συλλογής υπογραφών για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, παραμένει η 15η Οκτωβρίου. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν υπάρξει ακόμα μία υποψηφιότητα, θα αρνηθούν να δώσουν μερικές ημέρες παράταση για την κατάθεση των απαραίτητων υπογραφών.

Συζητήσεις για υποψήφιο συνεργάτη της Γεννηματά

Η πιθανότητα για έναν τέταρτο υποψήφιο που θα προέρχεται από τον στενό πυρήνα των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, δεν έχει ακόμα εξαντληθεί. Στο τραπέζι έχουν πέσει ήδη τα ονόματα του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και του εκπροσώπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη.

Και τα δύο αυτά νεαρά στελέχη βρίσκονται σε συζητήσεις με τα πιο έμπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και ζυγίζουν τις πιθανότητες να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Οι περίπτωση τους εξετάζεται γιατί φαίνεται να έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορούν να συγκεντρώσουν με άνεση τις απαραίτητες υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και να είναι άμεσα υποψήφιοι, χωρίς να χρειάζεται να χάσουν χρόνο κατά τη προεκλογική εκστρατεία. Επίσης, υπάρχει η εκτίμηση ότι η παρουσία ενός εκ των δύο θα δείξει ότι υπάρχει εκπροσώπηση των ανθρώπων που βρέθηκαν στις θέσεις ευθύνης του κόμματος τα τελευταία έξι χρόνια.

Πάντως, τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι για να γίνει πράξη αυτή η συζήτηση υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να «καεί» το πολιτικό κεφάλαιο δύο πολύ ελπιδοφόρων στελεχών της νέας γενιάς του χώρου και γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά, ότι το μέτωπο στήριξης που είχε οικοδομήσει για το πρόσωπό της θα παραμείνει αρραγές.

Φαίνεται, πάντως, πως η κινητικότητα συνεχίζεται. Εδώ και μερικές ώρες, ένας εκ των στενότερων συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρεται να βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής ώστε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Η περίπτωση Παπανδρέου

Τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αναφέρουν ότι μεσαία στελέχη που προέρχονται από τον παπανδρεϊκό χώρο, ζητάνε από τον Γιώργο Παπανδρέου να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, κάτι που ο πρώην πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει, ειδικά μετά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την ασθένεια της προέδρου του κόμματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.338 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι

Δίκη για βιτριόλι: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας την ημέρα της επίθεσης (vid)

Καιρός meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (14/10) στην Αττική λόγω του «Μπάλλου»