ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Με στίχο του Ελύτη η κριτική για την αποφυλάκιση του Χρυσαυγίτη πυρηνάρχη της Νίκαιας

Τσιπρας για αποφυλάκιση Γιώργου Πατέλη
Έναν στίχο από ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Έναν στίχο από ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη, του καταδικασμένου πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Έναν στίχο από το ποίημα «Μικρός Ναυτίλος» του Οδυσσέα Ελύτη χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να σχολιάσει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Γιώργου Πατέλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του στo Facebook σημειώνει δύο ημερομηνίες: η πρώτη είναι η 7η Οκτωβρίου του 2020 όταν ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε σε 122 μήνες φυλάκισης και η δεύτερη η 18η Οκτωβρίου 2021 όταν και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή.

«Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα» είναι ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη που επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση Τσίπρα για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πλευρά του Πατέλη επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την πρότασή του πρότεινε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοκάρει η απίστευτη σκευωρία πίσω από την κακοποίηση της 8χρονης

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Έξαλλοι οι Ρώσοι με Αμερικανίδα δημοσιογράφο: «Αποπλάνησε τον Πούτιν με τα ποδια της»