ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Δεδομένη η εκτίμηση μου προς τον Γιώργο Παπανδρέου - Τι είπε για το ΚΙΝΑΛ

Ξενογιαννακοπούλου Παπανδρέου
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η Μαριλίζα Ξενογιαννκοπούλου εξέφρασε την εκτίμηση της προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα στην υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση της προς το πρόσωπο του.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι «Εμείς πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρούμε θετική την συζήτηση και τον διάλογο με τον ευρύτερο προοδευτικό και αριστερό χώρο. Έχουμε μιλήσει και για την ανάγκη αναζήτησης πιθανών συγκλίσεων στο μέλλον, συνεπώς αυτή η διαδικασία του ΚΙΝΑΛ έχει και αυτό το ενδιαφέρον, δηλαδή κατά πόσο θα οδηγήσει σε μια τέτοια προοπτική ευρύτερων προοδευτικών συζητήσεων και υπάρχει πάντα και ο στόχος μετά τις εκλογές, αν θα υπάρχουν συνθήκες και για μια προοδευτική διακυβέρνηση στην χώρα. Άρα υπό αυτό το πρίσμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη αυτή η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη».

Ακόμη, σημείωσε ότι εδώ και καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει μια τέτοια προοπτική, ταυτόχρονα όμως επισημαίνει «πρέπει να δώσουμε την μάχη να είμαστε πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Αυτό είναι αυτονόητο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί και τον κορμό της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης της χώρας αλλά από κει πέρα επιδιώκουμε τον πολιτικό διάλογο με όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις και σαφώς στην προοπτική της απλής αναλογικής μια τέτοια κατεύθυνση και από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, όπως θα διαμορφωθεί η στρατηγική του μετά τις εσωκομματικές εκλογές, προφανώς έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Υπάρχουν και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με ηγεμονισμό».

Στη συνέχεια, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι πρόκειται για μια διαδικασία δημοκρατική και ανοιχτή, ενώ αναφερόμενη στις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ είπε «την οποία παρακολουθούμε με ενδιαφέρον».

Υπογράμμισε δε ότι «από κει πέρα δεν θα ήθελα να σχολιάσω την εσωτερική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ. Η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου είναι δεδομένη. Είναι μια επιλογή σεβαστή και είναι θέμα εσωτερικών διεργασιών του κόμματος».

Από το 2012 και μετά ο κόσμος που ψήφισε και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την μεγάλη διεύρυνση που έγινε και με την Προοδευτική Συμμαχία, όπως εκφράστηκε και στις εκλογές του 2019, είναι ένας κόσμος που συνειδητά στήριξε και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου. «Σε κάθε περίπτωση η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη αλλά εμείς οφείλουμε και να επιβεβαιώνουμε αυτή την θέση αλλά και να κρατάμε ανοιχτό τον δίαυλο διαλόγου και επικοινωνίας με όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Λίλη: Με έχουν «χαλάσει» πράγματα που είδα στο GNTM - Γιατί κυκλοφορώ με μπαστούνι

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε περιμένουμε τις περισσότερες βροχές στο νέο κύμα κακοκαιρίας

Δεν ξεχνώ: Έργα και Ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου – Επεισόδιο 1