ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα Βενιζέλου στην κοινωνία

Άνοιγμα Βενιζέλου στην κοινωνία

Αν και ανεπίσημα, τα κόμματα πλέον έχουν μπει για τα καλά σε κλίμα προεκλογικής περιόδου και αναζητούν κοινωνικές συμμαχίες που έχουν χάσει από τις εκλογές του 2009 και μετά.

Την αρχή την κάνει το ΠΑΣΟΚ και την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα έρθει σε επαφή με κοινωνικές ομάδες και φορείς εν όψει των εθνικών εκλογών.

Έτσι την Τρίτη πρόκειται να έχει συνάντηση με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ελλάδα. Οι αιρετοί άρχοντες των Δήμων και τον Περιφερειών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα της εφαρμογής του Καλλικράτη και τον νέο νόμο του Τάσου Γιαννίτση που έχει κατατεθεί στην Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες. Οι τοπικοί άρχοντες θα θέσουν επί τάπητος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών, αλλά και τις δυσλειτουργίες των δημοτικών φορέων, στη μετάβαση των υπηρεσιών, όπως αυτές των πολεοδομικών γραφείων. Με αυτή τη συνάντηση στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να περάσουν το μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες για επανασυσπείρωση, αλλά και να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την περιφέρεια.

Μία ημέρα μετά ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, όπου το κοινό του θα είναι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Το συγκεκριμένο κενό θεωρείται προνομιακό για τον κ. Βενιζέλο, αφού προέρχεται ο ίδιος από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Τέλος την Παρασκευή θα συνεδριάσει το διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, με τη συμμετοχή των βουλευτών, αυτοδιοικητικών και της νεολαίας που πρόσκειται στο κόμμα. Για πρώτη φορά ο κ. Βενιζέλος θα εμφανιστεί ως πρόεδρος σε πολυπληθές κοινό και αναμένεται προετοιμασία και υποδοχή η οποία θα έχει ως στόχο την αναπτέρωση του κομματικού ηθικού.