ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη - Άντονι Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια

Κυριάκος Μητσοτάκης Αμερική
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην οποία συζητήθηκε ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων αλλά και η σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Συνομιλία και με τον Μπομπ Μενέντεζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με μήνυμά του στο Twitter ενημέρωσε για την επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν, είχε συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συζητήθηκαν αρκετά από τα ανοικτά ζητήματα των δυο χωρών, μετά και την υπογραφή της πενταετούς ανανέωσης της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα.

Ο κ. Μπλίνκεν υπογράμμισε πως συνομίλησε με τον κ. Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δυο κρατών αλλά και για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης. «Μαζί συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στο μήνυμά του.

Συνομιλία και με τον Μπομπ Μενέντεζ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, πέρα από την επαφή που είχε με τον κ. Μπλίνκεν, είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκαν έντονα και θέματα επενδύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ενώ υπογραμμίστηκε ο έντονος ρόλος της χώρας μας στο να προωθηθεί η ειρήνη και η ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 4.943 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 116 θάνατοι και 714 διασωληνωμένοι

ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιγάντια πληρωμή ύψους 114 εκατ. ευρώ σε 29.736 δικαιούχους (πίνακες με ποσά)

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ