ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Nίκος Ανδρουλάκης και το σύγχρονο κόμμα χωρίς πελατειακές σχέσεις

O Nίκος Ανδρουλάκης και το σύγχρονο κόμμα χωρίς πελατειακές σχέσεις
Νέο «αέρα» θέλει να δώσει στο Κίνημα ο Νίκος Ανδρουλάκης
INTIME

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το ίχνος των προθέσεών του – Ανοικτό κόμμα χωρίς πελατειακές σχέσεις – Ποιοι θα συστρατευθούν και ποιοι δεν θα επιστρέψουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αν πριν από τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής μιλούσες με το Νίκο Ανδρουλάκη θα καταλάβαινες ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μπει σε διαδικασία συζήτησης αν το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι αυτό το διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ», έλεγε σε στενούς συνεργάτες του ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. «Η συζήτηση περί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σε λάθος κατεύθυνση, αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι ποιος μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ ένα σύγχρονο κόμμα».

Κατά τη διάρκεια των πρώτων συγκρούσεων μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου, κάποιοι εισηγούνταν στο Νίκο Ανδρουλάκη να βγει μπροστά κι από τους δυο και να σπάσει το δίπολό τους στις δημόσιες εμφανίσεις των δυο συνυποψηφίων του. Ο Ανδρουλάκης διαφωνούσε και σε αυτό. «Δεν με ενδιαφέρει να ρίξω λάδι σε μια τέτοια αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι… Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοιχτό, ένα κόμμα σύγχρονο, μακριά από πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες. Αυτή η προσπάθεια θα αναζωογονήσει την παράταξη και θα φέρει ισχυρά ψηφοδέλτια με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να δώσουμε ισχυρά, δυναμικά τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά». Ότι είπε εχθές στην Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, τα ίδια έλεγε και πριν ένα μήνα και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ακολούθησε τη σωστή στρατηγική.

Προφανώς ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα αλλάξει τους ανθρώπους στις θέσεις - κλειδιά του κόμματος, αλλιώς δεν θα μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Και προφανώς ενδιαφέρεται για ένα κόμμα ανοικτό, πολυσυλλεκτικό, που δεν θα κλείσει την πόρτα σε κανέναν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει πολιτική στέγη σε καιροσκόπους. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, αρκετά από τα «πολιτικά άστεγα» του παρελθόντος ήδη αναζητούν στέγη προς άλλες κατευθύνσεις και ιδιαίτερα μετά την συντριπτική ήττα του Γιώργου Παπανδρέου με τον οποίο είχαν συστρατευθεί.

Από την άλλη μεριά, ορισμένα στελέχη του παρελθόντος που κρατήθηκαν μακριά στην προεκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν φαίνεται να επιστρέφουν για πολλούς και διαφόρους λόγους. Κι ας γράφονται τα ονόματά τους στον Τύπο. Δεν προκύπτει από κάπου ότι ο κ. Ανδρουλάκης πρόκειται να μοιράσει θέσεις ή μελλοντικά υπουργεία… Τα ονόματα που ακούγονται στο παρασκήνιο είναι καριερίστες… Αναζητούν θέσεις, όχι κόμμα και κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τους το προσφέρει. Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να χτίσει το νέο ΠΑΣΟΚ πάνω σε πελατειακές σχέσεις. Αυτά έχουν τελειώσει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος από τη βάση, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, από άκρη σε άκρη της χώρας, με κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης και φυσικά μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Επιστροφή στη βάση λοιπόν…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»