ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικούς λόγους βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το άνοιγμα των σχολείων

συριζα σχολεία κυβέρνηση
Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων.
INTIME/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πώς βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. 

Το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας αποτελεί το πρώτο πεδίο μεγάλης σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το 2022.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμάει ότι το Μέγαρο Μαξίμου εμμένει στην απόφαση να ανοίξει τα σχολεία με μέτρα όχι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά επικίνδυνα για την δημόσια Υγεία, για οικονομικούς λόγους.

Είναι απόλυτα σαφές πως η Κουμουνδούρου διαφωνεί στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία σε όλα τα επίπεδα, εδώ και σχεδόν 18 μήνες, οπότε και το δεύτερο κύμα χτύπησε τη χώρα μας.

Πλέον, όμως, με την απόφαση να επιστρέψουν κανονικά στα θρανία οι μαθητές από την ερχόμενοι Δευτέρα, σχεδόν όπως έκλεισαν για τις γιορτές, εν μέσω του πέμπτου κύματος, προκαλεί την έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι» από εργοδότες

Στις ιδιωτικές τους συζητήσεις, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μιλάνε ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους που οδηγούν την κυβέρνηση στο να ανοίξει τα σχολεία, την ώρα που περιμένει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα.

Με απλά λόγια, πιστεύουν ότι πίσω από την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να συζητήσει ακόμα και την πιθανότητα διεξαγωγής των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης, υπάρχουν μία σειρά από «παρενέργειες» που θα προκληθούν στην οικονομία και τις οποίες οι μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις δεν θέλουν καν να ακούσουν και ούτε στο υπουργείο Οικονομικών να πληρώσουν.

Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, σε περίπτωση που παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, θα πρέπει οι γονείς να λάβουν τις λεγόμενες άδειες ειδικού σκοπού. Μία τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε ότι οι μεγάλοι εργοδότες θα στερούνταν ένα μεγάλο κομμάτι του προσωπικού τους, την ώρα που υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες ήδη εξαιτίας της διασποράς του ιού.

Η σύμβαση

Την ίδια στιγμή, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γνώση σε θέματα Παιδείας, σημειώνουν ότι το Μαξίμου δεν θέλει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για τηλεκπαίδευση αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σύμβαση για webex.

Σε κίνδυνο όλοι

Πάντως, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαιτίας της έλλειψης πραγματικών μέτρων που θα καθιστούσαν ασφαλή την επιστροφή στα σχολεία, δεν κινδυνεύουν μόνο τα παιδιά, οι γονείς και η εκπαιδευτικοί, αλλά ολόκληρη η κοινωνία.

«Θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους. Ούτε καν το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50+1 δεν αναθεωρούν», τόνισε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια

Άδεια από την εργασία για όσους νοσούν με κορονοϊό: Τέλος στο αλαλούμ – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Πιστοποιητικό νόσησης: Αλλαγές στην τελευταία ΚΥΑ που εκδόθηκε - Τι θα πρέπει να προσέχετε