ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και στα δύσκολα

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και στα δύσκολα

Ανοιχτά ψηφοδέλτια ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος

«Η παράταξη υπάρχει και η ψυχή της είναι πολύ δυνατή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια, τους λέμε ότι μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε, γιατί μπορούμε και στα δύσκολα», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Είναι η μοναδική ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε με τους πολίτες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τους φοβισμένους, απογοητευμένους και δύσπιστους.

Αναφορικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, «στρατεύονται όλοι, ώστε να κριθούν από τους πολίτες».

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο δεοντολογικό πλαίσιο που πρέπει να ισχύει στο κόμμα. «Το πόθεν έσχες των νέων υποψηφίων θα ελεγχθεί και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Ακόμα, θα συσταθεί επιτροπή διαρκούς ελέγχου για να μην κάνουμε τυχαίες και επιπόλαιες επιλογές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος εμμέσως στην υπόθεση της σύλληψης του Α. Τσοχατζόπουλου, προανήγγειλε την άμεση αναθεώρηση του κανονισμού της Βουλής. «Δεν υπάρχουν ειδικές μεταχειρίσεις για κάποιους. Καμία εγκληματική πράξη, καμία ενέργεια που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα δεν προστατεύεται από την ασυλία», ξεκαθάρισε.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για «συνέδριο αναγέννησης και επανίδρυσης της παράταξης».

Παράλληλα, είπε ότι η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να είναι λιτή, περιορισμένη, ενώ ζήτησε τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από διεθνή ελεγκτική εταιρεία και όλα τα στοιχεία να αναρτώνται στο Διαδίκτυο.

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον πρόεδρο της ΝΔ. «Ας αφήσουμε τον κ. Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει, ας τον αφήσουμε να αναζητά την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων για να συνεχίσει: «Δεν είναι το πρόβλημά μας ο κ. Σαμαράς, αλλά ο τόπος».

Διαβάστε επίσης: Σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο υποψήφιος ο Ευ. Βενιζέλος