ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Υπέρτατος αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας, κλειστή η πόρτα μας σε κάθε απειλή

Μητσοτάκης: Υπέρτατος αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας, κλειστή η πόρτα μας σε κάθε απειλή
Ομιλία στη Βουλή πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την προμήθεια φρεγατών Behl@rra και μαχητικών Rafale

Μηνύματα στην Τουρκία αλλά και κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος υπερασπίστηκε την αγορά των φρεγατών Belh@rra και των μαχητικών Rafale

«H άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός για αυτή την παράταξη» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το νομοσχέδιο που αφορά αφορά τις συμβάσεις για τις φρεγάτες Belh@rra και τα μαχητικά Rafale με τον πρωθυπουργό να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα «κοινοβουλευτικό μίξερ» που καταλήγει στο παρών ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι «η πόρτα μας είναι κλειστή σε κάθε απειλή και το παράθυρο είναι ανοιχτό σε κάθε διάλογο με βάση τη διεθνή νομιμότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του με τη φράση «το μήνυμα που καλείται να εκπέμψει η Βουλή είναι αυτό της εθνικής ευθύνης» την οποία ειχε χρησιμοποιήσει στο κλείσιμο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

Όπως είπε με το σημερινό νομοσχέδιο υλοποιούνται οι δεσμεύσεις να αναβαθμιστεί εμφατικά η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη. «Για πρώτη φορά το υπουργείο Άμυνας επεξεργάστηκε τόσο γρήγορα τόσο σημαντικά προγράμματα αγοράς εξοπλισμών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για μια εθνική απόφαση με διεθνή προσανατολισμό

«Οι φρεγάτες ανανεώνουν τη ραχοκοκαλιά του Πολεμικού Ναυτικού. Το ΓΕΝ μελέτησε εξαντλητικά όλες τις διαθέσιμες λύσεις και η κυβέρνηση αποδέχθηκε την πρότασή του. Η επιφάνεια και ο βυθός θωρακίζονται απόλυτα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται με άλλα λόγια για ένα συνεκτικό και καλά διαρθρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που απλώνεται και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα συγκροτεί υπόδειγμα τεχνικής και διακρατικής συνεργασίας. Όπως συνέβη με τα Rafale έτσι και οι φρεγάτες θα φτάσουν νωρίς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «οι τιμές αγοράς είναι εξαιρετικά ευνοϊκές, πολύ χαμηλότερες από τις αρχικές. Πετύχαμε μια συμφωνία εξαιρετικά σύμφορη για τη χώρα»

«Η συγκεκριμένη πτυχή του αμυντικού προγράμματος απαντά στην ασφάλεια της πατρίδας μας. συμβαδίζει με τις διπλωματικές στοχεύσεις βαθαίνοντας συμμαχίες με εταίρους δίνοντας στην Ελλάδα ρόλο πρωταγωνιστή και στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη. Δεν ξεφεύγει όμως από την απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Στο Αιγαίο θα περιπολούν σύντομα τα πιο εξελιγμένα Rafale. Θυμίζω ότι και αυτή η επιλογή υπήρξε εισήγηση Ελλήνων Ικάρων καθώς ο τύπος αυτός μας δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία μας ή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης την απαλλαγή από κάθε φόρο των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων λέγοντας ότι «είναι μια απόφαση που παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ανακουφίζει τους ενστόλους αίροντας μια αδικία ετών και θα έχει και συνέχεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν»

Μητσοτάκης: Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για κοινοβουλευτικό μίξερ

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, ότι «μου έκανε πολύ εντύπωση η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικά σε όσα συζητάμε σήμερα. Από ό,τι κατάλαβα λέτε ναι στις φρεγάτες και τις τορπίλες, λέτε όχι στα Rafale, όλα αυτά τα βάζετε σε κοινοβουλευτικό μίξερ για να φτάσουμε στο παρών. Σας ρωτώ αν αυτό είναι υπεύθυνη στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Καταψηφίσατε τη συμμαχία με την Γαλλία και καταλαβαίνω ότι το ίδιο θα κάνετε με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα έρθει σε λίγες εβδομάδες στη Βουλή. Καταψηφίσατε τις αμυντικές δαπάνες και την επέκταση των χωρικών υδάτων. Καταψηφίσατε δηλαδή όλα όσα χαιρέτησαν όλοι οι Έλληνες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα από τον οποίο ζήτησε να διευκρινίσει για τη φράση του Γιώργου Τσίπρας ότι «η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός».

«Επιμένετε ότι η άμυνα δεν αποτελεί αυτοσκοπό; Για αυτή την παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας: «εκτός αν εννοούσατε κάτι τελείως διαφορετικό οπότε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα να διορθώσει αυτή την λεκτική αστοχία».

Μητσοτάκης: Μήνυμα στην Τουρκία

Δοθείσης της ευκαιρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία για την οποία υπενθύμισε, μάλιστα, την απάντηση που πήρε από όλους για την πρόσφατη πρόκλησή της απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. «Η πόρτα μας είναι κλειστή σε κάθε απειλή και το παράθυρο είναι ανοιχτό σε κάθε διάλογο με βάση τη διεθνή νομιμότητα. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να εκτοξεύει διεθνείς φωτοβολίδες για να αποσπάσει την προσοχή από όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή, μάλιστα, τα όσα συμβαίνουν με την κρίση στην Ουκρανία και τη στάση του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «ενώ όλοι στο ΝΑΤΟ μιλούν για κοινό μέτωπο απέναντι στη Μόσχα απέναντι στην Ουκρανία μέσα στο ίδιο το ευρωατλαντικό πλαίσιο διαγράφεται μια αντίφαση: ένας εταίρος φιλειρηνικός απειλείται από έναν άλλο εταίρο που ενίοτε εκβιάζει το ΝΑΤΟ εξοπλιζόμενος με ρωσικά αμυντικά συστήματα. Το μήνυμα είναι ότι εδώ δεν χωρούν ίσες αποστάσεις».

Μητσοτάκης: Δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα και την διεθνή αναξιοπιστία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά και στα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει και θα υλοποιήσει η κυβέρνηση λέγοντας ότι:

  • Θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί η επιδότηση νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών. Έχουν ήδη διατεθεί 2 δισ. ευρώ με ειδικές πρόνοιες για τους αδύναμους
  • 1η Μαΐου θα ανακοινωθεί νέα αύξηση του κατώτατου μισθού πολύ υψηλότερη της πρώτης
  • Τα βάρη από τους φόρους θα συνεχίζουν να μειώνονται δίνοντας πρώτη προτεραιότητα στη στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών όπως κάναμε με την πρόσφατη μείωση του ΕΝΦΙΑ

«Ποτέ δεν θα επιτρέψω επιπόλαιες κινήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα πίσω. Κινήσεις που θα την ανάγκαζαν γρήγορα να προχωρήσει σε νέους φόρους στερώντας ανάπτυξη και δουλειές. Δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα και την διεθνή αναξιοπιστία. Κάθε βήμα εμπρός θα γίνεται σταθερά για να μην γίνεται βήματα πίσω. Κάθε μέτρο θα έχει τα στοιχεία της λογικής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν ταλαντεύσεις μπροστά στο εθνικό μέτωπο

«Θα ζητήσω από το σώμα ενότητα και εθνική συμβολή, υπάρχουν άλλα πεδία για κομματικούς διαξιφισμούς. Είναι ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυα δυναμικής ετοιμότητας για όποιον επιδιώξει να βρεθεί απέναντί μας. Πάνω από όλα οφείλουμε να εκπέμψουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι κάθε πολιτική διαφωνία σταματά εκεί που ξεκινά το εθνικό συμφέρον της πατρίδας. Σε τέτοιες επιλογές δεν υπάρχουν ταλαντεύσεις. Το παρών σημαίνει απών από το εθνικό μέτωπο» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Εθνική παραφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ

«Κύριε Τσίπρα θα ήθελα καταρχάς να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ως προς τις σημαντικές επιλογές που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν ψηφίσατε τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο. Είπατε παρών. Καταψηφίσατε τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Γαλλία. Καταψηφίσατε τις αμυντικές δαπάνες της χώρας. Δεν υπερψηφίζετε τις σημερινές συμφωνίες επικαλούμενος τη διαφωνία με την πρόσθετη αγορά των έξι Ραφάλ. Καταγράφετε η ψήφος σας ως ένα ηχηρό παρών. Αντιλαμβάνομαι ότι θα καταψηφίσετε και τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Μετά απορείτε γιατί σας αποκαλούμε εθνική παραφωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

«Αναφερθήκατε ότι είχατε προχωρήσει ως κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση δύο φρεγατών Μπελαρά. Δεν είχατε καν αποστείλει την αρχική έκφραση ενδιαφέροντος. Θυμάμαι κάποιες δηλώσεις του τότε υπουργού άμυνας κ. Καμμένου. Καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν είχατε κάνει» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Όλοι αναγνωρίζαμε ότι το ΠΝ χρειαζόταν να αποκτήσει καινούργιες φρεγάτες. Το Ναυτικό προέκρινε πάντα τις φρεγάτες Μπελαρά ώς επιχειρησιακά πιο κατάλληλες. Υπήρχε ένα ζήτημα σε σχέση με το αρχικό κόστος. Λέτε πολύ σωστά κ. Κατρίνη ότι πρέπει να ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, αυτό κάναμε και εμείς. Όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν αθροίσει κανείς όλα τα αιτήματα από τα επιτελεία καταλήγει σε λίστα που προσομοιάζει με κατάλογο χριστουγεννιάτικων δώρων. Φτάσαμε στο σημείο να βρούμε μία ευκαιρία πολύ σημαντική και να αποκτήσουμε τρείς φρεγάτες Μπελαρά στην τιμή των δύο».

«Η αλήθεια είναι ότι σήμερα η χώρα έχει πια τη δυνατότητα να έχει το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά το οποίο να είναι σε θέση να κατασκευάσει μεγάλα πλοία επιφανείας ή να επισκευάσει» είπε, συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα με την απόκτηση των φρεγατών Μπελαρά, υπογράψαμε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με ρήτρα αμυντικής συνδρομής και την καταψηφίζετε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ρώτησε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Μα δεν είναι ωφέλιμη; Μα είδατε κανένα Έλληνα να πηγαίνει στο Μαλί και στην υποσαχάρια Αφρική;». Για να συμπληρώσει: «Είστε υπόλογος για αυτό το οποίο κάνατε. Η συμφωνία βάζει τις βάσεις κ. Τσίπρα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Αυτό είναι μια κατάκτηση για τη χώρα. Εσείς την καταψηφίσατε. Σήμερα είπατε ότι το πρόβλημά σας ήταν τα έξι πρόσθετα Ραφάλ. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό και εσείς γνωρίζετε πολύ καλά ότι μια πλήρης μοίρα συγκροτείται από 24 αεροσκάφη και όχι από 18. Ρίξτε και μία ματιά στο τι λέει και η άλλη πλευρά. Όταν εμείς ήρθαμε στα πράγματα η Τουρκία είχε παραγγελία για 100 f35. Δεν υφίσταται γιατί οι ΗΠΑ και το Κογκρέσο έβαλε βέτο στην πώληση αυτών των αεροσκαφών και επιλέγει την Ελλάδα ως αξιόπιστο εταίρο στην νοτιοανατολική μεσόγειο.

Παραδώσατε την ΕΑΒ σε τραγική κατάσταση. Σήμερα ο εκσυγχρονισμός των f16 προχωράει. Κλείνουμε όλες τις εκκρεμότητες στην Πολεμική Αεροπορία για τα επόμενα αρκετά χρόνια».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί λέτε ψέματα κύριε Τσίπρα;

«Επ’ αόριστο είναι η συμφωνία με τις ΗΠΑ; Γιατί λέτε ψέματα;» είπε ο πρωθυπουργός ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα. «Εάν ο ελληνικός λαός σας εμπιστευόταν πάλι και έρθετε στην εξουσία - ο κ. Τσιπράς ζητά εκλογές φαντάζομαι γιατί πιστεύει ότι θα τις κερδίσει – και συμπληρωθεί η πενταετία, θα καταγγείλετε τη συμφωνία; Περιμένω την απάντησή σας. Γιατί περισσεύει ο λαϊκισμός».

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εκλεγεί το 1981 με κεντρικό σύνθημα "έξω οι βάσεις του θανάτου" και ήρθε το 1983 και υπέγραψε 5ετή επέκταση των συμφωνιών».

Αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο προσφυγικό: «Δεν μπορώ να μην αφήσω ασχολίαστο αυτά που είπατε για το προσφυγικό ότι είμαστε ο συνοριοφύλακας της Ευρώπης. Ναι αλλά είμαστε και της Ελλάδος. Η Ελλάδα έχει σύνορα, τα σύνορα προστατεύονται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και είμαστε υπερήφανοι που έχουν μειωθεί η ροές και έχουμε τσακίσει τους διακινητές».

«Το παρών είναι απών. Δεν υπάρχει παρών» είπε εκ νέου ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της δευτερολογίας του, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα. «Είναι υπεύθυνη στάση αυτή; Το παρών κ. Δρίτσα είναι απών από το μέτωπο της εθνικής συστράτευσης. Έχετε χρόνο να αλλάξετε την ψήφο σας».

Επανερχόμενος στα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι «στο β' σκέλος της ομιλίας σας περιγράφετε τη δική σας φιλοσοφία για το πως αντιλαμβάνεστε την εξωτερική πολιτική» για να εξηγήσει: «Να θυμίσω τι έχει πετύχει η χώρα αυτούς τους 31 μήνες στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Επαναλάβατε ότι η μεγάλη σας εθνική επιτυχία είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς έχουμε επεκτείνει στο Ιόνιο στα 12 μίλια και έχουμε υπογράψει μερική συμφωνία με την Αίγυπτο και έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής με την Αλβανία ότι θα υπογράψουμε συνυποσχετικό και θα πάμε στη Χάγη για να λύσουμε το θέμα της ΑΟΖ. Δείχνουμε σε όλους ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να μιλά για το διεθνές δίκαιο αλλά να παίρνει και αποφάσεις σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα έχει επεκτείνει το πλέγμα των συμμαχιών της, έχει την καλύτερη σχέση που είχε ποτέ με την Αίγυπτο, έχουμε ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με Ισραήλ, έχουμε αναπτύξει ισχυρό πλαίσιο σχέσεων με ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή η αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς έχει ενισχυθεί, η οικονομική της επίδοση επιτρέπει ότι αφήσαμε πίσω την περίοδο των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής στην επέκταση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνω ότι έχετε μία σημαντική διαφορά για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ επικαλούμενος την Αλεξανδρούπολη. Είναι πρόβλημα ή πλεονέκτημα την ισχυρή αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη; Θα ήθελα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση επ αυτού» είπε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι στη νόμιμη μετανάστευση, όχι στην παράνομη

«Ναι στη νόμιμη μετανάστευση με κανόνες, όχι στην παράνομη μετανάστευση», συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και είπε: «Θυμόμαστε πολύ καλά τα αποτελέσματα της δικής σας πολιτικής. Όταν μιλάμε για ανθρωπισμό, η Μόρια και το κολαστήριο της Μόριας δικό σας δημιούργημα ήταν. Σήμερα δεν έχει σχέση με το χάος που παραδώσατε. Αυτό το θέμα εμείς το λύσαμε. Αυτή είναι η αλήθεια, έστω κι αν σας ενοχλεί».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Είναι ξεκάθαρο κ. Τσίπρα ότι βρίσκεστε σε μία κατάσταση έντονης αμηχανίας και έντονων εσωκομματικών πιέσεων. Εξού και τα συγκεχυμένα μηνύματα. Μου υπενθύμισε κάποιος γνωστός μου, την συγκεκριμένη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τη φράση του αγαπημένου σας Μάο, να μας θυμίσετε τη μοίρα όσων την πίστεψαν και μίλησαν ελεύθερα. Είπε και κάτι άλλο ο Μάο, ότι "τώρα είναι ώρα να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια" και τους έστειλε όλους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ανήκομεν εις την Δύσιν, είτε σας αρέσει είτε όχι».


«Κύριε Τσίπρα κατηγορήσατε αυτή την κυβέρνηση και εμένα ότι "άλλα λέγατε προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά". Εσείς που θα σχίζατε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», είπε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του στο Βουλή, απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να θυμίσω ακόμα μία φορά, ότι από αυτό το βήμα, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία μου με τη συμφωνία των Πρεσπών είχα δηλώσει χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις ότι δεν θα είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τη συμφωνία γιατί αποτελεί διεθνώς κυρωμένη σύμβαση του ελληνικού κράτους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Η συμφωνία με τις ΗΠΑ ανανεωνόταν ετησίως. Εσείς στα τέσσερα χρόνια πετύχατε καμία βελτίωση; Ρωτώ και πάλι. Εάν είσαστε πρωθυπουργός σε 5 χρόνια από τώρα θα καταγγείλετε τη συμφωνία αυτή; Μου έκανε πολύ εντύπωση η επίκληση δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων σε αυτή την συγκυρία, απολύτως ταυτιζόμενος με έναν πολιτικό αρχηγό ο οποίος δεν είναι στην αίθουσα, τον κ. Βελόπουλο».

Και ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την τριτολογία του λέγοντας: «Είμαι υπερήφανος να ηγούμαι μιας παράταξης της οποίας ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Καραμανλής τη δεκαετία του ‘70 είχε πει κάτι το οποίο ισχύει στο ακέραιο, "ανήκομεν εις την Δύσιν", είτε σας αρέσει είτε όχι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Belh@rra: To Πολεμικό Ναυτικό αποκτά την ισχυρότερη φρεγάτα –Απόλυτη κυριαρχία σε κάθε μορφή πολέμου

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στον ελληνικό ουρανό τα πρώτα έξι Rafale – Η εντυπωσιακή τελετή υποδοχής