ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πόλεμος» και για τον τελικό του Champions League: Στον «αέρα» η διεξαγωγή του στη Ρωσία

«Πόλεμος» και για τον τελικό του Champions League: Στον «αέρα» η διεξαγωγή του στη Ρωσία

Ουκρανία: Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες στο διάγγελμα Πούτιν, επηρεάζουν και τον τελικό του Champions League. Μπαράζ δημοσιευμάτων από βρετανικά media για ανάκληση της διοργάνωσης από την Αγία Πετρούπολη, διαψεύσεις των Ρώσων αξιωματούχων.

Δεδομένη παρουσιάζουν την απόφαση της UEFA να πάρει τη διοργάνωση του τελικού του Champions League από τη Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη, τα βρετανικά media. Συγκεκριμένα, το BBC υποστηρίζει πως μετά την απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει σε αναγνώριση του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, την αποστολή στρατιωτών στις δυο περιοχές και την κλιμάκωση της κρίσης, αναμένεται ένα μπαράζ κυρώσεων προς τη Μόσχα. Πέρα, όμως, από αυτό θα υπάρξει αντίκτυπο και στο Champions League.

Η πρώην υπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας, Τρέισι Κράουτς, υποστήριξε στο BBC πως θα πρέπει ο τελικός να μετακινηθεί «άμεσα» από τη ρωσική πόλη. Την ίδια στιγμή, στα υψηλά κλιμάκια της UEFA υπάρχει έντονη κινητικότητα καθώς «ζυγίζονται» όλα τα δεδομένα για να παρθεί η οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με τον τελικό του Champions League.

Την ίδια ώρα, από πλευράς οργανωτικής επιτροπής του τελικού δεν επιβεβαιώνεται καμία πιθανότητα μετακίνησης του τελικού.

«Δεν δίνουμε σημασία στα σχόλια που γίνονται στα βρετανικά media», ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του τελικού στην Αγία Πετρούπολη, Αλεξέι Σορόκιν, μιλώντας στο πρακτορείο TASS.

«Αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις εδώ και 15 χρόνια. Από το 2008, διαρκώς κάτι πρόκειται να μας αφαιρεθεί ή να μας απαγορευθεί», αναφερόμενος στη διοργάνωση του τελικού του Champions League στη Μόσχα το 2008.

«Η UEFA είναι ένας διεθνής αθλητικός οργανισμός, λειτουργεί έξω από το πλαίσιο της πολιτικής. Η οργανωτική επιτροπή της UEFA δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για αυτό το θέμα, και δεν μπορεί να κάνει», πρόσθεσε.

«Προετοιμαζόμαστε για τον τελικό όπως είχε προγραμματιστεί. Περιμένουμε την άφιξη πάνω από 50.000 φιλάθλων από το εξωτερικό», σημείωσε ο ίδιος.

Ο τελικός του Champions League αναμένεται να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη, στο 68.000 θέσεων γήπεδο της Ζενίτ. Η «Gazprom Arena», ή αλλιώς γνωστή και ως γήπεδο «Κρεστόφσκι» ήταν το γήπεδο που έχει επιλεγεί αρχικά. Σε περίπτωση αλλαγής της έδρας, η UEFA θα κληθεί να βρει αντίστοιχης κατηγορίας γήπεδο για να φιλοξενήσει τον τελικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ρωσία: Δεν μετακινείται ο τελικός του Champions League παρά την κρίση στην Ουκρανία

Ουκρανία: Viral ο ρεπόρτερ μεταδίδει τις εξελίξεις σε έξι γλώσσες (vid)