Πόλεμος στην Ουκρανία: Πενήντα Έλληνες και Κύπριοι έφτασαν στην Ελλάδα με ειδικά ναυλωμένη πτήση

Newsbomb

Νίκος Χριστοφάκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με ειδικά ναυλωμένη πτήση από την Ρουμανία έφτασαν στη χώρα μας πενήντα Έλληνες και Κύπριοι

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 η ειδικά ναυλωμένη πτήση από την Ρουμανία όπου μετέφερε στην Ελλάδα 50 Έλληνες και Κύπριους πολίτες.

Δείτε το βίντεο:

Οι ταξιδιώτες έφυγαν από Οδησσό και Κίεβο και μετά πήγαν οδικώς στη Ρουμανία.

Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τους περίμενε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Πενήντα Έλληνες και Κύπριοι πολίτες φτάνουν με ειδικά ναυλωμένη πτήση από την Ρουμανία. Μια κοινή επιχείρηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με το κυπριακό. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο, να διασφαλίζεται ο τρόπος έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν αυτό έγινε και τώρα έφτασαν στην Ελλάδα με καλό τρόπο μετά την περιπέτειά τους», ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης.

Δείτε το βίντεο:

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μεταφέρει 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι.

Οι ανωτέρω, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είχαν εκκενωθεί από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης θα τους υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου αναμένεται να αφιχθούν γύρω στις 20:00.

Την Τετάρτη το πρωί η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη

Εν τω μεταξύ πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών σε απευθείας σύνδεση με το Προξενείο της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων και με την κλιμάκωση της ρωσικής εισβολής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας αποφασίστηκε αύριο τις πρώτες πρωινές να πραγματοποιηθεί η εκκένωση του Γενικού Προξενείου και όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες και ομογενείς, κατόχους Ελληνικού διαβατηρίου ή ταυτότητας, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με όσους έχουν διπλή υπηκοότητα και ελληνική και ουκρανική.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δαιδαλώδης επιχείρηση επικοινωνίας προκειμένου να ειδοποιηθούν όσοι επιθυμούν ν’ αναχωρήσουν.

Αυτοί θα πρέπει να συγκεντρωθούν με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους στο προξενείο, το οποίο να σημειώσουμε ότι έχει μεταφερθεί στα γραφεία του ΟΑΣΕ και να σχηματίσουν κονβόι με κατεύθυνση τα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία.

Η διαδρομή θα σχεδιαστεί την τελευταία στιγμή, με βάση την κατάσταση που θα επικρατεί εκείνη την ώρα.
Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος, ο οποίος έχει σταλεί εκεί από το Υπουργείο Εξωτερικών για να συνδράμει το τιτάνιο έργο του Προξένου κ. Ανδρουλάκη.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved