ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύνοδος των χωρών του Νότου στη Ρώμη - Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Απόλυτα συντονισμένες οι χώρες του νότου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες.

Τη διεξαγωγή Έκτακτης Συνόδου των χωρών του Νότου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βερσαλλίες. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως υπάρχει ανάγκη να διεξαχθεί αυτή η έκτακτη σύνοδος πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη σε δυο εβδομάδες.

«Οι χώρες του Νότου είναι σε απόλυτο συντονισμό, ειδικά για τα ζητήματα που αφορούν την αγορά της ενέργειας. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια συνάντηση κατά πάσα πιθανότατά στη Ρώμη μεταξύ της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου έτσι ώστε να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες μας. Ειδικά στα ζητήματα της ενέργειας τα οποία προτάσσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα. Θα απαιτήσουμε όπως σας είπα, ευρωπαϊκές απαντήσεις σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής, είναι προγραμματισμένη για τις 24 και 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Συνεπώς, η συνάντηση στη Ρώμη θα γίνει πριν από αυτές τις ημερομηνίες.