ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: «Η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις»

Παπαθανάσης: «Η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις»
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στο 6ο επιχειρηματικό συνέδριο του Economist στο Λονδίνο.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Νίκος Παπαθανάσης: «Η κυβέρνηση, μέσα από ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων δημιουργεί κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική κοινότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στο 6ο επιχειρηματικό συνέδριο του Economist στο Λονδίνο τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική κοινότητα

Ο Νίκος Παπαθανάσης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσα από ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων, δημιουργεί ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην εγχώρια και την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα σύγχρονο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει επενδύσεις όλων των μεγεθών».

«Συμμετείχα υβριδικά στο 6ο επιχειρηματικό συνέδριο του Economist στο Λονδίνο. Σε ένα εκλεκτό πάνελ, με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ραπτάκη, τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Κακούρη, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νεοφύτου και τον CEO της PWC Κύπρου κ. Σώσειλο, συζητήσαμε για τις προοπτικές που διανοίγονται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσα από ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων, δημιουργεί ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην εγχώρια και την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα σύγχρονο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει επενδύσεις όλων των μεγεθών».

Μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε πως «και οι τρεις χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Κύπρος είναι αλληλέγγυες στην Ουκρανία και πήραν θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας και στη συνέχεια παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία 2,5 χρόνια στο πλαίσιο ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων που έχουν βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Με πιο φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και οικοδόμηση εμπιστοσύνης η χώρα συνέχισε να προσελκύει επενδύσεις εν μέσω πανδημίας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός και σημείωσε μεταξύ άλλων τη μείωση της ανεργίας και την έναρξη δραστηριότητας πολυεθνικών από τον χώρο της τεχνολογίας. Αναφορικά με τις προοπτικές, σημείωσε τις δυνατότητες που αναδύει το ελληνικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, με επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενεργειακή μετάβαση κάνοντας μνεία στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης που ολοκληρώνεται το 2028 και τις προωθούμενες επενδύσεις, από μονάδες επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου όπως η μονάδα FSRU στην Αλεξανδρούπολη μέχρι τον EastMed».