«Εθνική υπόθεση η αύξηση των εξαγωγών»

Newsbomb

Με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι μετάβασης από τη λεγόμενη συγκυριακή, ευκαιριακή εξωστρέφεια ανάγκης, σε ένα βιώσιμο, σύγχρονο εξαγωγικό πρότυπο-πυρήνα ανάπτυξης για τη χώρα.

«Αποτελεί θετική συγκυρία και παράγοντα αισιοδοξίας η πίστη του πρωθυπουργού στην ανάγκη εγκαθίδρυσης ενός σταθερού επιχειρηματικού πλαισίου, σε όρους φορολογικού συστήματος, ενίσχυσης ρευστότητας της αγοράς και άρσης γραφειοκρατικών εμποδίων, ως προϋπόθεση υποστήριξης δυναμικών εξωστρεφών επιχειρήσεων, αλλά και ανάκτησης της εμπιστοσύνης των εμπορικών μας εταίρων στο εξωτερικό», δήλωσε εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου η πρόεδρος του ΠΣΕ.

«Είναι δεδομένο, ότι η συνέχιση της αύξησης των εξαγωγών είναι εθνική υπόθεση και ότι η υλοποίηση μίας συνεπούς Εθνικής Στρατηγικής Εξωστρέφειας, η βάση για μία εθνικά συναινετική αναπτυξιακή πολιτική», πρόσθεσε η κ. Σακελλαρίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού σε σχετικό αίτημα του ΠΣΕ, προκειμένου η κεντρική εξαγωγική οργάνωση της χώρας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την υποστήριξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved