ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεσαία τάξη πτωχεύει καθημερινά με «ρήτρα Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεσαία τάξη πτωχεύει καθημερινά με «ρήτρα Μητσοτάκη»
Επιθετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

ΣΥΡΙΖΑ: Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 14ο Συνέδριο του κόμματός του, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου», υπογραμμίζοντας πως – σε αντίθεση με όσα ανέφερε – η μεσαία τάξη πτωχεύει καθημερινά με δική του ευθύνη.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να φλομώνει στο ψέμα ακόμα και το κομματικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας. Παρουσίασε την εικόνα μιας χώρας που ζει μόνο ο ίδιος και οι κολλητοί του. Νομίζει ότι μπορεί να εξακολουθεί να κοροϊδεύει τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που αποδεικνύει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε στους πολίτες προσπαθεί τώρα για μια ακόμη φορά να τους διχάσει. Και το πιο αστείο: παρουσίασε την παράταξή του ως προοδευτική έχοντας δίπλα του όλα τα ορφανά του Καρατζαφέρη. Το καλύτερο βέβαια το φυλούσε για την ενεργειακή κρίση, που ο ίδιος με τις εγκληματικές επιλογές του έφερε στην Ελλάδα πολύ πριν τον πόλεμο, κάτι που ομολόγησε χθες».

Σχολιάζοντας τις αναφορές στη μεσαία τάξη, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «Η μεσαία τάξη για την οποία δήθεν κόπτεται ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, βυθίζονται κάθε μέρα στην ανασφάλεια και τα αδιέξοδα από το καρτέλ της ενέργειας που 9 μήνες άφησε ανεξέλεγκτο. Και τώρα νομίζει πως με καθρεφτάκια για δήθεν 600 ευρώ αναδρομικά θα τους ξεγελάσει. Οι πολίτες δεν απαιτούν να γίνει καλύτερος ο ίδιος και οι αποτυχημένοι υπουργοί του, απαιτούν να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα, μήπως και σώσουμε ό,τι σώζεται».

Κλείνοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «Δυστυχώς η μεσαία τάξη, μαζί με όλους τους πολίτες πλην των λίγων φίλων του κ. Μητσοτάκη, δεν πληρώνουν απλά και μόνο την παγκόσμια κρίση. Πτωχεύουν καθημερινά με «ρήτρα Μητσοτάκη»».