ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ «εδώ και τώρα» ζητεί η «Αριστερή Πρωτοβουλία»

Συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ «εδώ και τώρα» ζητεί η «Αριστερή Πρωτοβουλία»

Την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου για να γίνει «μια νέα αρχή, αντίστοιχη αυτής του 1974», ζητεί η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία», χαρακτηρίζει οδυνηρό για το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και εκτιμά ότι «στην πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα, μέσα από την επιλογή του, μεταχειρίστηκε κυρίως τα κόμματα της λαϊκίζουσας αριστεράς για να στείλει ένα ύστατο και ηχηρό μήνυμα, για να δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων δεν πείθει και δεν είναι ελκυστικό».

Υποστηρίζει ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε την «καθαρή ιδεολογική του ταυτότητα», ότι μετεξελίχθηκε «σ' ένα νεοφιλελεύθερο μηχανισμό εξουσίας, χωρίς μέριμνα για τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων» και προσθέτει ότι «ο κυβερνητισμός, που μας διέκρινε τα δύο τελευταία χρόνια, οδήγησε την χώρα σε πολλαπλά αδιέξοδα και το ΠΑΣΟΚ στην απομόνωση».

«Ή θα γίνουμε ξανά ένα ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό και δημοκρατικό κίνημα, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού ή θα μπούμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μουσειακό είδος» αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Ζερβάκη, απέστειλε επιστολή προς τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, με την οποία ζητεί την άμεση σύγκληση του οργάνου για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να προχωρήσει στην ανασύνθεση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.