ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γρ. Δημητριάδης: Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού που έγινε ασπίδα στη συκοφαντία και την τοξικότητα

Γρ. Δημητριάδης: Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού που έγινε ασπίδα στη συκοφαντία και την τοξικότητα

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική, ξέρουν καλά πόσο απαιτητικός είναι με τους συνεργάτες του. Δύσκολα εμπιστεύεται, δύσκολα αφήνει το τιμόνι σε άλλους και τον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων.

Όσους επέλεξε για στενούς συνεργάτες τους επέλεξε με μεγάλη προσοχή, μετρώντας την αφοσίωση, την πίστη στο όραμά του, την ικανότητα στον χειρισμό καταστάσεων, την επικοινωνιακή διαχείριση και φυσικά την εργατικότητα.

Για το λόγο αυτό επέλεξε να βάλει στην πιο νευραλγική θέση του Μεγάρου Μαξίμου, την Γενική Γραμματεία, ένα άτομο που εμπιστεύεται απόλυτα, τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ψύχραιμος, επικοινωνιακός, με νηφάλια και ορθολογική σκέψη, συναινετικός και ενωτικός, ο κ. Δημητριάδης αποδείχτηκε «λίρα 100» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όντας επί τρία χρόνια τα «μάτια και τα αυτιά» του Μεγάρου Μαξίμου.

Από το 2016 που βρέθηκε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη βγήκε στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας ειδικές αποστολές, όπως το να ενώσει τις διαφορετικές τάσεις μέσα στη «γαλάζια» παράταξη, που μαστίζονταν από τις εσωτερικές διαμάχες. Έγινε ο συνδετικός κρίκος των λεγόμενων «μητσοτακικών» με τους «σαμαρικούς» και τους «καραμανλικούς», με τον ενωτικό του χαρακτήρα να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της ηρεμίας στην Πειραιώς.

Αλλά και στη συνέχεια, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε τη μάχη για την πρωθυπουργία, ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν ο ρυθμιστής κάθε κίνησης, ένας «εγκέφαλος» που μεθοδικά τον κατεύθυνε προς τον πρωθυπουργικό θώκο.

Τρία χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου οργάνωσε το κάθε τι. Από τον τρόπο λειτουργίας των γραφείων, μέχρι τις πιο δύσκολες και απαιτητικές συναντήσεις του πρωθυπουργού. Έχοντας απόλυτη γνώση και επίγνωση του ρόλου του, έγινε δικαίως ο λεγόμενος «άνθρωπος του πρωθυπουργού», διαμορφώνοντας με σχέδιο και σαφή στόχευση κάθε ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και προστατεύοντάς τον από επιθέσεις και μεθοδεύσεις.

Την Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022, ο Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του από Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, θέλοντας να προστατεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το κλίμα τοξικότητας που επιχειρείται να δημιουργηθεί εναντίον του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Για μια ακόμη φορά ο Γρηγόρης Δημητριάδης βγήκε μπροστά ως ασπίδα, τόσο του πρωθυπουργού όσο και της κυβέρνησης συνολικά, επιχειρώντας να βάλει «φρένο» στη «λάσπη» και τη συκοφαντία. Αν και ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του, είναι δεδομένο πως ο κ. Δημητριάδης θα παραμείνει συνομιλητής του, μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε στο πρόσωπο του έμπειρου νομικού και ανιψιού του, έναν απολύτως έμπιστο συνεργάτη.