ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης σηκώνει το γάντι: Πώς θα απαντήσει στον Ερντογάν την Παρασκευή στον ΟΗΕ

Ο Μητσοτάκης σηκώνει το γάντι: Πώς θα απαντήσει στον Ερντογάν την Παρασκευή στον ΟΗΕ

Την Παρασκευή στην ομιλία του στον ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να βάλει ταφόπλακα στα χυδαία fake news του Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα τον πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα». Αυτή είναι η απάντηση που δίνει η Αθήνα στα όσα εξωφρενικά δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος από το βήμα του ΟΗΕ. Μόνο που όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει με ντοκουμέντα και με χάρτες.

Μια πρόγευση της στάσης που θα κρατήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, έδωσε στη συνέντευξή του στο Bloomberg. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «ο Ερντογάν έχει πρόβλημα εσωτερικό πολιτικό κι αυτό είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου».

Ένα πρώτο δείγμα των όσων θα πει έδωσε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπείες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων καθώς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων την στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

Οι προειδοποιητικές βολές του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνουν το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη Νέα Υόρκη μετά τα όσα απαράδεκτα είπε ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Αθήνας. «Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες, από όσα ανυπόστατα ειπώθηκαν χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Ιστορία έχει αναδείξει ποιος γέννησε τον ανθρωπισμό και ποιος βαρύνεται με γενοκτονίες, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παρουσιάσει συγκεκριμένα ντοκουμέντα κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπως τους χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας», τις συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο όπως και τις συνεχείς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο δεν θα αφήσει αναπάντητους τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου για το μεταναστευτικό, υπενθυμίζοντας τα όσα έχουν γίνει από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα τονίζοντας πως η χώρα μας δεν δέχεται μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε είναι καταγεγραμμένες οι προσπάθειες των διακινητών τόσο στο Αιγαίο όσο και στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα να περάσουν με την βοήθεια Τούρκων συνοριοφυλάκων μετανάστες στο ελληνικό έδαφος, όπως συνέβη πρόσφατα στην νησίδα του Έβρου.

«Θα έχω την ευκαιρία να απαντήσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όταν εκφωνήσω την ομιλία μου την Παρασκευή. Το να κατηγορείς την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο ζήτημα της μετανάστευσης είναι απλώς εξωφρενικό. Είναι εξωφρενικό γιατί είναι η Τουρκία που, πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια, εργαλειοποιεί τους μετανάστες τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθώντας να τους ενθαρρύνει, να τους στείλει στα ελληνικά σύνορα, προσπαθώντας να τους ωθήσει στην Ευρώπη», είπε στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ελληνική πλευρά έχει ήδη διατρέξει ένα μεγάλο μαραθώνιο ενημέρωσης σε όλη τη Δύση και έχει καταφέρει να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας είναι όχι μόνο ανιστόρητοι αλλά και επικίνδυνοι για τον δυτικό κόσμο.