ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας στο Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών: Έμφαση στον πολιτισμό και την πράσινη ανάπτυξη

Κικίλιας στο Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών: Έμφαση στον πολιτισμό και την πράσινη ανάπτυξη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όπου αναφέρθηκε στην επόμενη καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ η οποία θα δίνει έμφαση στον πολιτισμό και την πράσινη ανάπτυξη

Στο Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο διεξάγεται στα Χανιά βρέθηκε ο Υπουργός τουρισμός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου, έτσι ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί ως κορυφαίος πολιτιστικός αλλά και βιώσιμος προορισμός.

Η επόμενη καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ θα αφορά το βιώσιμο τουριστικό μοντέλο της χώρας μας, το οποίο θα βασίζεται στην πράσινη και μπλε οικονομία με τον απαραίτητο σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

Στόχος του υπουργείου εξάλλου όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας είναι το τουριστικό προϊόν που θα αναπτυχθεί να συνδυάζει τον πολιτισμό με την πράσινη ανάπτυξη.

Στη σύντομη ομιλία του ο υπουργός Τουρισμός αναφέρθηκε τόσο στα Χανιά όσο και σε ολόκληρη την Κρήτη τονίζοντας πως «Τα Χανιά και η Κρήτη είναι ένας τουριστικός προορισμός που προσφέρει γνώσεις για τη μοναδική ιστορία και τον απαράμιλλο πολιτισμό σε κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό θέλουμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε, γι΄αυτό και το 2023- και μέσω της καμπάνιας που προωθούμε- θα είναι η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου».

Διαβάστε επίσης: