ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Είναι λάθος να λέμε σε ποια δομή βρίσκεται η 12χρονη

Μιχαηλίδου: Είναι λάθος να λέμε σε ποια δομή βρίσκεται η 12χρονη
Υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου
Glomex

Η υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «πρέπει να εστιάσουμε στην παιδική προστασία. Τι γίνεται με αυτά τα παιδιά και την επόμενη μέρα».

Για τις δομές και τα μέτρα της Πολιτείας για τις περιπτώσεις κακοποίησης και την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να αναπροσανατολίσουμε τη συζήτηση από τους θύτες στα θύματα.

Σχετικά με τις δομές, είπε ότι όποιος θέλει να δουλέψει σε δομή με παιδιά θα πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, ενώ θα υπάρχει και υπεύθυνος παιδικής προστασίας που θα συλλέγει τις πληροφορίες περί κακοποίησης. Τόνισε, επίσης, ότι οι αρχές μιλάνε πολύ περισσότερο μεταξύ τους και σε περιπτώσεις κακοποίησης στέλνεται κοινωνικός λειτουργός. «Έγινε μια γρήγορη διαχείριση από πλευράς εισαγγελίας για προδιαγραφές στις δομές παιδικής προστασίας», ανέφερε η υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της 12χρονης, η κα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η Πολιτεία έχει ξεκινήσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, τόσο για να μην υπάρχουν θύματα όσο και για τη στήριξη των θυμάτων. «Έχουμε το εθνικό σχέδιο για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Κομβικό κομμάτι είναι η πληροφορία», είπε.

«Η οργή είναι από όλους μας. Η 12χρονη βρίσκεται σε μια δομή παιδικής προστασίας. Είναι λάθος να συζητάμε πού είναι τα παιδιά, όπως είναι λάθος να ξέρουν πού είναι το σπίτι των παιδιών και να υπάρχουν κάμερες έξω από το σπίτι τους. Πρέπει να εστιάσουμε στην παιδική προστασία. Τι γίνεται με αυτά τα παιδιά και την επόμενη μέρα. Είναι λάθος να ξέρουμε σε ποια δομή είναι, γιατί θα ενταχθούν αργότερα στην κοινωνία και θα έχουν ήδη στιγματιστεί», επεσήμανε σχετικά με την έκθεση των παιδιών της οικογένειας της 12χρονης και της ίδιας της ανήλικης στα μέσα.

Διαβάστε ακόμα:

Σεπόλια: Τα 29 φρικώδη μηνύματα του Μίχου στους παιδοβιαστές

Σεπόλια: Σε πειθαρχικό έλεγχο ο αστυνομικός που μιλούσε με τη 12χρονη

Αντωνοπούλου: Δεύτερη κακοποίηση της 12χρονης λόγω δημοσιότητας