ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Τα 29 φρικώδη μηνύματα του Μίχου στους παιδοβιαστές

Σεπόλια: Τα 29 φρικώδη μηνύματα του Μίχου στους παιδοβιαστές

Με ένα τυποποιημένο μήνυμα προσπαθούσε να προσελκύσει τους επίδοξους παιδοβιαστές ο Ηλίας Μίχος στην εφαρμογή «Blindchat». Πώς προσπαθούσε να κλείσει τα ραντεβού για τη 12χρονη και πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τον πιθανό συνεργό του.

Αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για τη δράση του 53χρονου Ηλία Μίχου, με θύμα την άτυχη 12χρονη από τα Σεπόλια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από το σύνολο των 367 συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «Βlindchat», οι 71 ξεκινούσαν με ένα τυποποιημένο μήνυμα προς τους «πελάτες» (εν δυνάμει βιαστές), στο οποίο αναγραφόταν συνοπτικά μία περιγραφή της ανήλικης: «Ηλικία 17 ετών, 40 περίπου κιλά, ύψος 1,65».

Στο τυποποιημένο αυτό μήνυμα ο Ηλίας Μίχος ενημέρωνε τους «συνομιλητές» του, προσποιούμενος την ανήλικη, ότι τα ραντεβού γίνονται σε αμάξι, έναντι αμοιβής 70 ευρώ, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό Μετρό των Σεπολίων.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι το συγκεκριμένο τυποποιημένο μήνυμα εστάλη σε 29 συνομιλίες κατά το χρονικό διάστημα από τις 7 Ιουλίου 2022 έως τις 15 Ιουλίου 2022. Ο Ηλίας Μίχος φέρεται ναέδινε ένα κινητό τηλέφωνο, προτρέποντας τους «ενδιαφερόμενους» να επικοινωνήσουν με την ανήλικη είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω της εφαρμογής Viber.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συνομιλίες μέσω μηνυμάτων με 212 προφίλ αγνώστων ανδρών, τουλάχιστον μία φορά με τον καθένα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Ηλίας Μίχος είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, εκ των οποίων τα 35 δοκιμαστικά. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε η επιλογή για δωρεάν είσοδο στην εφαρμογή.

Οι συνομιλίες, πραγματοποιήθηκαν από τις 25 Μαΐου 2022 και ώρα 14:34 έως και την 22 Αυγούστου 2022 και ώρα 00:42. Ένα καινούργιο στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι ότι η αμοιβή που ζητούσε ο Ηλίας Μίχος έφτανε σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 200 ευρώ.

Αίσθηση προκαλεί ότι είχαν σταλεί από προφίλ που είχε δημιουργήσει συνολικά 90 φωτογραφίες, σε 76 διαφορετικούς χρήστες, ενώ έχει λάβει 12 φωτογραφίες από 10 άγνωστους άντρες.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του «Μιχάλη», το όνομα του οποίου αναφέρεται πολλές φορές στην κατάθεση της 12χρονης.

Το ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι εάν υπήρχε και άλλος μαστροπός πέραν του Ηλία Μίχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναφέρουν σχετικά με το ρόλο του:

«Η 12χρονη διατηρούσε συνομιλία, αρχικά μέσω της ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης messenger και στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Instagram, με άτομο με το όνομα «Μιχάλης», το οποίο γνωρίζοντας ότι η οικογένειά της ανήλικης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μεσολαβούσε ώστε να κανονίζει ερωτικές συνευρέσεις με άτομα που ο ίδιος γνώριζε, έναντι αμοιβής. Η 12χρονη δεν είχε συναντηθεί ποτέ μαζί του».

Στο μεταξύ, για «διασυνδέσεις» του Ηλία Μίχου έκαναν λόγο στις καταθέσεις τους η μητέρα και η θεία της 12χρονης, ενώ ήδη έχει αποκαλυφθεί ότι αστυνομικούς που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ συνομιλούσε με την ανήλικη.

Η μητέρα κατέθεσε ότι «το μαγαζί του είναι σε κεντρικό σημείο στη γειτονιά. Ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στη γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς… (…) Του είχα εμπιστοσύνη, γιατί έβλεπα αστυνομικούς να συχνάζουν στο μαγαζί του». Η θεία κατέθεσε ότι η μητέρα της είχε μιλήσει για τις «διασυνδέσεις» του.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζεται μεγάλος όγκος δεδομένων, για τα εν λόγω πρόσωπα, σε βάρος των οποίων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα.