ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στις υποκλοπές

Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στις υποκλοπές

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με ποιοι κρύβονται πίσω από τις παρακολουθήσεις πολιτικών και επιχειρηματιών στη χώρα μας.

Αποφασισμένος να επιμείνει στο ζήτημα των υποκλοπών εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι θα εξακολουθήσει να ζητάει απαντήσεις για τη «γραμμή» που ενώνει το Predator και τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, αφού εκεί πιστεύει ότι κρύβεται η αλήθεια στην υπόθεση που έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με ποιοι κρύβονται πίσω από τις παρακολουθήσεις πολιτικών και επιχειρηματιών στη χώρα μας. Είναι ένα κέντρο, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζεται απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου.

Άλλωστε, χθες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ένοχο» για την όλη ιστορία, ισχυριζόμενος ότι εδώ και τέσσερις μήνες «κρύβεται» πίσω από το απόρρητο.

Σήμερα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν θα πάει για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή στη Βουλή για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, σε ερώτηση που κατέθεσε ο δεύτερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε να μάθει αν κάποιο από τα πρόσωπα που φέρονταν να παρακολουθούνταν μέσω Predator -σύμφωνα με τη λίστα που παρουσίασε η εφημερίδα «Documento»-, είχαν βρεθεί και στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ.

Αυτή η λεπτομέρεια θα λύσει και όλες της απορίες που έχουν γεννηθεί σχετικά με αυτή την ιστορία, υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου. Όπως αναφέρουν, ως τώρα υπάρχουν επιβεβαιωμένες δύο περιπτώσεις προσώπων, που αρχικά έγινε προσπάθεια να παρακολουθηθούν μέσω Predator και στη συνέχεια βρέθηκαν υπό το καθεστώς νόμιμης επισύνδεσης, της ΕΥΠ.

Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Αν, λοιπόν, «τριτώσει» αυτή η αλληλουχία γεγονότων και επιβεβαιωθεί πως κάποια πρόσωπα από τη λίστα Βαξεβάνη, απασχολούσαν και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τότε θα είναι ξεκάθαρο πως αυτό το παράκεντρο που χρησιμοποιεί το Predator, είναι το ίδιο το Μαξίμου.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμάει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η υπόθεση αυτή δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Ακόμα και αν η κυβέρνηση συνεχίσει το «κρυφτό» που θεωρεί ότι παίζει εδώ και τέσσερις μήνες, τα στοιχεία θα βγουν στην επιφάνεια.

Εκτελεστικό Γραφείο

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις, σήμερα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός σχεδιασμός, για να εκτιμήσει τη συγκυρία, αλλά και για να βάλει μπροστά ζητήματα που είχαν μείνει λίγο πίσω, όπως είναι τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Υπάρχουν άλλοι πολιτικοί που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ;

Αλέξης Τσίπρας: Άπλετο φως για τις υποκλοπές - Ένοχος ο Μητσοτάκης

Τσίπρας: Ηχηρή απάντηση της κοινωνίας στο καθεστώς της ακρίβειας