ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Η κυβέρνηση δεν έκανε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού

Βορίδης: Η κυβέρνηση δεν έκανε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε για τις παρακολουθήσεις
Eurokinissi

«Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε στο MEGA ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Υπήρξε ένα δημοσίευμα. Το δημοσίευμα στην πραγματικότητα ανέφερε τρία τέσσερα πράγματα. Ότι γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερε τα ονόματα των προσώπων που παρακολουθούνται. Υπήρχε ένας ισχυρισμός ότι παρακολουθούνται με συγκεκριμένο λογισμικό και ότι όλα αυτά τα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός απάντησε κατευθείαν», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Και επισήμανε: «Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού», σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλά παράνομα λογισμικά σε όλη την Ευρώπη και πως δεν έγινε χρήση του παράνομου λογισμικού από κανένα κυβερνητικό φορέα.

«Ο πρωθυπουργός αυτό που είπε είναι ότι τα παράνομα λογισμικά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και τέτοια ζητήματα παρακολουθήσεων έχουν υπάρξει σε πολλές χώρες. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έκανε οποιαδήποτε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού από οποιονδήποτε κυβερνητικό φορέα, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δική του σε μία τέτοια υπόθεση», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης. Ως προς την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσε πως έχουν δοθεί απαντήσεις στο ζήτημα και προέκυψε ότι τον «παρακολουθούσε η ΕΥΠ», ενώ πρόσθεσε ότι όποιος έχει στοιχεία να τα προσκομίσει.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Καμία σκιά στο θέμα των παρακολουθήσεων

Γεροβασίλη για παρακολουθήσεις: Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη