ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογική ετοιμότητα φέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι υποκλοπές

Εκλογική ετοιμότητα φέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι υποκλοπές
Εκλογική ετοιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναζητήσει «βαλβίδα εκτόνωσης» στις εκλογές.

Στην εκτίμηση ότι οι εξελίξεις στο ζήτημα των υποκλοπών θα μπορούσαν να φέρουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις, ακόμα και προσφυγή στις κάλπες πριν από την άνοιξη, οδηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού. Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθημερινά μεγαλώνει.

Επομένως, δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναζητήσει «βαλβίδα εκτόνωσης» στις εκλογές ή ακόμα και να αναγκαστεί να οδηγηθεί σε αυτές, υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων.

Όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί από την Κουμουνδούρου, υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να ενώσουν τα κομμάτια του «παζλ» και να αποδειχθεί ότι το Pretador και η ΕΥΠ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, που δουλεύουν παρανόμως για ένα παράκεντρο που σχετίζεται με το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως στην περίπτωση που χρειαστεί να ριχτεί στη μάχη, ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Επομένως, θεωρείται δεδομένο πως θα επιταχυνθεί και η διαδικασία ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, που ναι μεν σε μεγάλο βαθμό είναι έτοιμα, ωστόσο, ακόμα εκκρεμούν ορισμένες υποψηφιότητες σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και στο Επικρατείας.

Επιταχυντής και η ακρίβεια

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η υπόθεση των υποκλοπών που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο συμπέρασμα ότι σύντομα μπορεί να στηθούν κάλπες. Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά, την ενέργεια και τα καύσιμα, ενδεχομένως να μετατραπεί σε επιταχυντή των πολιτικών εξελίξεων.

Όσο ο πληθωρισμός συνεχίζει να «στραγγίζει» το πορτοφόλι των νοικοκυριών και τα ταμεία των επιχειρήσεων, η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση θα ενταθεί. Επομένως, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός, ενδεχομένως και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί υπέρ του τη χαλαρότητα της εποχής, καθώς θα βρεθούμε σε προεκλογική περίοδο, λίγες μόλις ημέρες μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμα:

Καραμανλής για παρακολουθήσεις:Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν δίνει απάντηση για τις παρακολουθήσεις

Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στις υποκλοπές