ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση Μητσοτάκη σε δύο μέτωπα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «συμφέροντα»

Αντεπίθεση Μητσοτάκη σε δύο μέτωπα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «συμφέροντα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά συμφερόντων που όπως υπονόησε θέλουν να τον ρίξουν από πρωθυπουργό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Επιτροπή

Αντεπίθεση σε δύο μέτωπα άνοιξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, όσο και κατά εξωθεσμικών δυνάμεων, τις οποίες δεν κατονόμασε, αλλά υπογράμμισε ότι επιδιώκουν αδύναμες κυβερνήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ σε σχέση με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν τα όσα έγιναν τις δύο τελευταίες τετραετίες. «Όχι δεύτερη φορά στην συμφορά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής. Για αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα που έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει την ακεραιότητα των εκλογών. «Τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμα και το σημαντικότερο κεκτημένο της ίδιας της μεταπολίτευσης: την ακεραιότητα των εκλογών και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον νικητή. Ο αριστερός «τραμπισμός» σε όλο του το μεγαλείο.

Κατηγόρησε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι, με τους χειρισμούς του στην αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία, «θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία, που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: Την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία. Πώς την αντιλαμβάνεται την τροποποίηση; Αν δεν συμφωνήσει, δεν θα παραλάβουμε τα μαχητικά; Είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού σχεδιασμού. Από το Go back Merkel στο Go Home Μακρόν. Ποια γραμμάτια ξεχρεώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα; Αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα».

Για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «συνειδητά μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Και επιχειρούν να πείσουν, για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί των παρακολουθήσεων λέγοντας: «Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο». Και συνέχισε: «Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες και άλλαξε τον ποινικό κώδικα, που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα; Σε ποιους άνοιγε το δρόμο; Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα».

Ο πρωθυπουργός με αφορμή το ζήτημα των υποκλοπών και όχι μόνο ξεκαθάρισε τον ρόλο που θα πρέπει να έχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους. Αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται». Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω τονίζοντας πως θα είναι απέναντι σε εξωθεσμικές δυνάμεις που θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις. «Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί, τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντι τους. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και την ενίσχυση της άμυνας. «Ο κ. Ερντογάν, βέβαια, δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα, που του απευθύνομαι. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενότητα της παράταξής του αλλά και της Κ.Ο. του ομάδας λέγοντας: «Υπουργοί και βουλευτές έχουν ατσαλωθεί. Ας μην αμφισβητήσει κανείς την ενότητά μας. 'Εχω προτείνει στον Τσίπρα να κάνει πρόταση δυσπιστίας και δεν τολμά. Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ' αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Παραλήρημα Μητσοτάκη μπροστά στο πολιτικό του τέλος

Κι αν όχι ο Μητσοτάκης, τότε ποιος;

Σχετικές ειδήσεις