ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ετοιμάζει «εφόδους» στα «κάστρα» της Δεξιάς

Ο Τσίπρας ετοιμάζει «εφόδους» στα «κάστρα» της Δεξιάς
ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών που του γύρισαν την πλάτη στις εκλογές του 2019 και που επέλεξαν να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι υπάρχουν τα περιθώρια να «κερδίσει» ξανά την εμπιστοσύνη τους

Η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί, χθες, τις Σέρρες, που αποτελούν την «κοιτίδα του καραμανλισμού», μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε, εμμέσως, να στείλει ένα διπλό μήνυμα προς τη βάση του κυβερνώντος κόμματος.

Αρχικά, ότι η αβεβαιότητα που προκαλεί η ακρίβεια και οι τιμές στην ενέργεια και που είναι ζωτικής σημασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μπορεί πρωτογενώς να μην την προκάλεσε η κυβερνητική πολιτική, ωστόσο τη γιγάντωσε. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πηγή του, δηλαδή να φύγει άμεσα από την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε, δηλαδή, τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν το πρόγραμμα ανάσχεσης της κρίσης που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το πως βλέπουν τους εαυτούς τους ιδεολογικά.

«Όσο πιο γρήγορα έρθει η ελπίδα μέσα από την πολιτική αλλαγή και σταθεί στα πόδια της η κοινωνία και αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόσο το καλύτερο θα είναι όχι μία παράταξη στον τόπο, τόσο το καλύτερο θα είναι για την χώρα συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, από τις Σέρρες.

Η παραπάνω τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, εμπεριέχει και το δεύτερο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Η «αποκατάσταση του κράτους δικαίου και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αποτελούν, προφανώς, αναφορά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Η παρουσία του Τσίπρα στην «έδρα» του διαφοροποιημένου από το κεντρικό κυβερνητικό αφήγημα, Κώστα Καραμανλή, είχε έναν σαφέστατο συμβολισμό. Απευθύνονταν προς τη βάση της ΝΔ, θέλοντας να τους πει πως δεν έχουν κανέναν λόγο να απολογούνται αυτοί, για τις πράξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μακεδονία σε πρώτο πλάνο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την αρχή από τις Σέρρες. Και σκοπεύει να συνεχίσει τις εξορμήσεις στη Μακεδονία, την περιοχή που «πλήγωσε» την Κουμουνδούρου, καθώς εκεί συγκέντρωσε τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι φανερό η Νέα Δημοκρατία έχει προσχωρήσει πλήρως στη λογική της πιστής εφαρμογής της, παρά τους προεκλογικούς «λεονταρισμούς» και τις «περικεφαλαίες» που πολλά στελέχη της φόρεσαν εκείνη την εποχή.

Επομένως, η ανάδειξη μιας ακόμα περίπτωσης εξαπάτησης των πολιτών και ιδιαίτερα των Μακεδόνων, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Νομοσχέδιο συγκάλυψης, επιχειρεί επισημοποίηση της ομερτά»

Παρακολουθήσεις: Όλες οι αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας ένοχος δεν κρύβεται» - Επίθεση στον Κυριακό Μητσοτάκη