ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αιτία πολέμου» για τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

Αλέξης Τσίπρας
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το νομοσχέδιο για τις θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ
Intime News

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει όλες της τις δυνάμεις του στο θέμα των υποκλοπών

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το νομοσχέδιο για τις θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ, το οποίο αποτελεί «αιτία πολέμου» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από την κυβερνητική πλευρά.

Είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου ρίχνει όλες της τις δυνάμεις στο θέμα των υποκλοπών. Και η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία κάθε άλλο παρά την ικανοποιεί. Για την ακρίβεια, έχει σημάνει «συναγερμός» από την ώρα που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν διαρκώς και σε έντονο ύφος εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόκειται για «ένα άθλιο κατασκεύασμα το οποίο είχε ένα και μόνο στόχο, να συγκαλύψει να βάλει ταφόπλακα, συνολικά στη διερεύνηση και στη διαλεύκανση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης η οποία εξελίσσεται τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια με ενορχήστρωση όπως προκύπτει από τα στοιχεία τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υποστήριξε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105.5», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας προς τους συνεργάτες του στοχεύουν στην απαξίωση του νομοσχεδίου στα μάτια της κοινωνίας – αφού θεωρείται δεδομένο πως θα ψηφιστεί από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όσες «επιδερμικές» αλλαγές και αν γίνουν μέχρι να φτάσει στην Ολομέλεια.

Επομένως, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να πείσουν τους πολίτες ότι ο πρωθυπουργός -τον οποίο κατηγορούν ως «επικεφαλής» του ενιαίου παράκεντρου που παρακολουθούσε πολιτικούς και επιχειρηματίες- προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του και να «θάψει» οριστικά την υπόθεση μέχρι τις εκλογές.

Έντονη δυσαρέσκεια της ΑΔΑΕ

Για να ενισχύσει η Κουμουνδούρου την επιχειρηματολογία της περί «συγκάλυψης», χρησιμοποιεί την έντονη δυσαρέσκεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία επί της ουσίας αναφέρει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε από την κυβέρνηση για ένα νομοσχέδιο που την αφορά άμεσα.

Μάλιστα, το γεγονός ότι σε ανακοίνωση της σημείωσε ότι παρά τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που ακολουθείται, θα «διατυπώσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες την γνώμη της επί των διατάξεων του νομοσχεδίου», συνιστά κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκάθαρη αντίθεση της ανεξάρτητης αρχής προς το νομοσχέδιο.

Ο Τσίπρας στο Πολυτεχνείο

Παρά τον αναβρασμό που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικά από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να περάσει σε δεύτερη μοίρα η σημερινή, 49η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στις 16.00, στα Χαυτεία, θα βρίσκεται συγκεντρωμένος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να στείλει το μήνυμα πως «η Δημοκρατία θα νικήσει!», συνδέοντας την πορεία και με τις εξελίξεις τον τελευταίων ετών. Στην πορεία αναμένεται, μάλιστα, να δώσει το παρών και ο Αλέξης Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις:

Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα λογισμικά παρακολούθησης

ΣΥΡΙΖΑ: Με όρους μαφίας ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του

Ο Τσίπρας ετοιμάζει «εφόδους» στα «κάστρα» της Δεξιάς