ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι παρακολουθήσεις στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι παρακολουθήσεις στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας.
eurokinissi.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις εφημερίδες «Το Βήμα της Κυριακής» και το «Documento», δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με στόχο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση την αλλαγή της ατζέντας, έτσι ώστε να παραμείνουν οι παρακολουθήσεις το βασικό θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, ξεκινάει η εβδομάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις εφημερίδες «Το Βήμα της Κυριακής» και το «Documento», δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό γιατί υποστηρίζουν ότι, πλέον, αποδείχθηκε περίτρανα η σύνδεση της ΕΥΠ με το Predator.

«Σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι το Predator, όχι μόνο λειτουργούσε σε χώρους του ελληνικού δημοσίου, αλλά και ότι αυτοί που το λειτουργούσαν ήταν αποσπασμένοι αστυνομικοί, των οποίων τα ονοματεπώνυμα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Με δυο λόγια το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό, καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, υπογραμμίζουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, έχει έρθει η ώρα ο πρωθυπουργός να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα έχουν συμβεί και αποκαλύπτονται σταδιακά μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας.

Δεν πρόκειται, φυσικά, να περιμένουν μέχρι την ημέρα που θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ, λένε από την Κουμουνδούρου. Με μια πρώτη ανάγνωση, αυτό σημαίνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα καταθέτει επί του θέματος, όπως δηλαδή πράττει εδώ και τρεις εβδομάδες.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και με τα ονόματα για τα οποία έχει γραφτεί πως παρακολουθούνταν τόσο μέσω του Predator, όσο και μέσω νόμιμης επισύνδεσης από την ΕΥΠ. Και πιο συγκεκριμένα, θα επιμείνει σε δύο περιπτώσεις. Του αντιναυάρχου και επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο και τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Για να αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα του κυριακάτικού Τύπου, η Κουμουνδούρου ζητάει από τον πρωθυπουργό να επιτρέψει στην ΑΔΑΕ να ελέγξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούν αρχείο.

Πάντως, ουδείς πιστεύει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σε κάθε ευκαιρία υποστηρίζουν ότι είναι «ένοχος» και ο «επικεφαλής του δικτύου που διενεργούσε τις παρακολουθήσεις».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Ηλιόπουλος: Γελοίοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, για τις παρακολουθήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Το predator λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος μεσολάβησε για την επίσκεψη Πάτση στο Κόσοβο;