ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με Κάρολο - Ενδιαφέρον για Γλυπτά του Παρθενώνα

Μητσοτάκης: Συνάντηση με Κάρολο - Ενδιαφέρον για Γλυπτά του Παρθενώνα
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Eurokinissi

Με ενδιαφέρον αναμένεται η δεύτερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο τόσο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όσο και για την αξιοποίηση του Τατοΐου

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ' θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που θα έχουν μέσα σε έναν χρόνο, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κάρολος είχαν συναντηθεί στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία έπειτα από πρόσκληση που είχε κάνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Η συνάντησή τους είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοϊου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον. Όμως, τώρα ένα βασικό θέμα συζητήσης αναμένεται να είναι και τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Κι αυτό γιατί ο βασιλιάς Κάρολος εκδηλώνει πάντα ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με την οποία διατηρεί ιδιαίτερη σχέση.

Σύμφωνα, πάντως, με τους Sunday Times, στη συνάντηση που είχε πέρυσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Dumfries House, ήταν υποστηρικτικός στο αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το ερώτημα είναι αν τώρα θα υποστηρίξει το αίτημα της Ελλάδας και ως Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics Kevin Featherstone για μια συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

O Kυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές, την θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και μια «δύσκολη» περιοχή, αλλά και για το πρόγραμμα του ενόψει τις διεκδίκησης της νέας κυβερνητικής θητείας.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

«Μυρίζει εκλογές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύνθημα για αυτοδυναμία και κάλπες στο τέλος της τετραετίας

Στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πότε θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο