ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση νομοθέτησε πλήρη ελευθερία των τραπεζών»

Έφη Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση νομοθέτησε πλήρη ελευθερία των τραπεζών»
Επίθεση της Έφης Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στις τράπεζες
Eurokinissi

Στην ανάρτησή της στο Facebook η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίστηκε και σήμερα με την τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών»

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, άσκησε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξή στον ΣΚΑΪ για τη στάση των τραπεζών απέναντι στους δανειολήπτες και το τελεσίγραφο 10 ημερών για τη νέα τους συνάντηση.

Στην ανάρτησή της στο Facebook η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίστηκε και σήμερα με την τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται θιγμένη από τη στάση των τραπεζών που σωρεύουν κέρδη την ώρα που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους και τις «καλεί» να συνετιστούν.

Η ίδια κυβέρνηση που εδώ και καιρό λειτουργεί ως νομιμοποιητικός μηχανισμός σώρευσης υπερκερδών σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα σε κάθε επίπεδο, στην ενέργεια, στα βασικά είδη διαβίωσης, στις τράπεζες.

Η ίδια που νομοθέτησε την πλήρη ελευθερία των τραπεζών στον πτωχευτικό της κώδικα και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, που κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, που αφήνει τα funds να λειτουργούν εν πλήρη ασυδοσία.

Η ίδια που απέκλεισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτή η παράσταση δεν συγκινεί κανέναν. Μία κυβέρνηση που έχει την πολιτική βούληση νομοθετεί μέτρα προστασίας, βάζει κανόνες, επιβάλλει πραγματική φορολόγηση και έκτακτη εισφορά στα άδικα κέρδη ολιγοπωλίων».

Σχετικές ειδήσεις

Σταϊκούρας σε τράπεζες: Τι είπε για επιτόκια καταθέσεων και δανεισμού

Ποιοι δανειολήπτες θα στηριχθούν από Κυβέρνηση - τράπεζες

Τα 9 συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις