ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από ποιον η άδεια της κυβέρνησης για εξαγωγή του Predator;

ΣΥΡΙΖΑ: Από ποιον η άδεια της κυβέρνησης για εξαγωγή του Predator;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή
Eurokinissi

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον περιμένουμε να μας απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η άτακτη φυγή του κ. Μητσοτάκη για να μην απαντήσει στο απλό ερώτημα εάν παρακολουθούνταν ή όχι ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Φλώρος από την ΕΥΠ, απλά επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μία μέρα μετά την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Αφού ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον περιμένουμε να μας απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, το οποίο ουδέποτε διαψεύσθηκε ότι λειτουργούσε στο ΚΕΤΥΑΚ με αποσπασμένους αστυνομικούς στην ΕΥΠ, αλλά την ίδια ώρα στενός συνεργάτης του στο Υπουργείο Εξωτερικών να έχει υπογράψει άδεια για εξαγωγή του από την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου του 2021;

Για να τον διευκολύνουμε, του θυμίζουμε ότι ο κ. Δεμίρης είχε πει στην Εξεταστική Επιτροπή πως για να δώσει άδεια εξαγωγής το ΥΠΕΞ για τέτοια λογισμικά πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΥΠ. Είχε λοιπόν την έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο κ. Σμυρλής όταν παρείχε άδεια εξαγωγής για το Predator;».

Σχετικές ειδήσεις

Άγρια κόντρα στην Βουλή: Ο «ψεύτης», ο «επικίνδυνος» και τα ερωτήματα

Πώς αποτιμά η κυβέρνηση τους διαξιφισμούς Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή

Βουλή: Οι σκληρές κόντρες, η δυσπιστία των πολιτών και το «καμπανάκι»