Εκλογική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ από την Κοινωνική Συμφωνία

Newsbomb

Επισήμως πλέον η Κοινωνική Συμφωνία παρέχει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος κ. Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τους άξονες μιας αριστερής κυβέρνησης, που θα βγάλει τη θηλιά του Μνημονίου από τον λαό, δήλωσε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά παραμονή στην ευρωζώνη με τον λαό να ζει με αξιοπρέπεια ή λεηλατημένος, χωρίς ελπίδα και χωρίς δικαιώματα.

Από τη μεριά της, η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι «ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε την απόφαση ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν και αναζητούν προοδευτική διακυβέρνηση».

«Βασική συνιστώσα των προοδευτικών δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κ. Κατσέλη και ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για να επιτευχθεί η ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση. Όπως είπε, ήδη έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για ένα σχέδιο εθνικής ανόρθωσης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στο σχέδιο αυτό, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι εξυπηρετεί την ανάγκη αντικατάστασης του Μνημονίου, με στόχο την ανόρθωση της χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved