ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει εκλογές ακόμα και τον Ιανουάριο

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει εκλογές ακόμα και τον Ιανουάριο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ζητήσει από ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ακόμη και μέσα στις γιορτές για την πιθανότητα εκλογών. 
Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ζητήσει από ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ακόμη και μέσα στις γιορτές για την πιθανότητα εκλογών

Την άποψη ότι σύντομα μπορεί να προκύψουν εξελίξεις, οι οποίες ενδεχομένως και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας, εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε από ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας την περίοδο των εορτών.

«O κ. Μητσοτάκης έχει ένα θέμα σοβαρό. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα προστατευόμενο περιβάλλον δεν θα μπορεί να έρχεται στη Βουλή χωρίς να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή που είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη όπου το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει… Εγώ τον γνωρίζω καλά, δεν είναι βλαξ – είναι πολύ ευφυής – είναι ένοχος. Η συγκάλυψη των παράνομων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο έγκλημα που έχει διαπραχθεί», τόνισε, χθες, από τη Λαμία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές». Η τοποθέτηση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε απορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς όλοι εκτιμούν πως το σενάριο των «εκλογών του κουραμπιέ», δηλαδή λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, έχει «καεί».

Ποιο είναι, όμως, εκείνο το καινούριο στοιχείο, που οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα στην εκτίμηση ότι είναι ρεαλιστικό το να οδηγηθούμε σύντομα σε κάλπες; Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι αναφέρεται στην υπόθεση των υποκλοπών. Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε επί έναν ολόκληρο χρόνο έναν υπουργό πρώτης γραμμής, τον Κωστή Χατζηδάκη, είναι ένα γεγονός μείζονος σημασίας.

Μπορεί ο φάκελος αυτός να μην προκάλεσε πολιτικό σεισμό, ωστόσο επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός δικτύου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναφέρουν από την Κουμουνδούρου. Την ίδια, όμως, στιγμή, θέτουν ένα ρητορικό ερώτημα. Θα μπορέσει, άραγε, ο πρωθυπουργός να διαχειριστεί μια νέα μεγάλη αποκάλυψη στο μέτωπο των παρακολουθήσεων, η οποία δεν θα αφορά έναν πολιτικό παράγοντα του τόπου, αλλά ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται και εκτιμάει σε μεγάλο βαθμό μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνία;

Ή μήπως θα αντέξει ένα νέο χτύπημα που θα έρθει από τις Βρυξέλλες και θα σχετίζεται με το Qatar Gate; Το θέμα είναι πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, αρνούνται να συζητήσουν λεπτομέρειες των -ρητορικών- ερωτημάτων που θέτουν, αρκούμενοι στο να λένε πως σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις.

«Ενόχληση» στην «Ομπρέλα»

Εν τω μεταξύ, εσωκομματικό ζήτημα φαίνεται να προκύπτει στην Κουμουνδούρου, εξαιτίας του «ναι» που ψηφίσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -μετά κόπων και βασάνων- στο έκτακτο εφάπαξ επίδομα προς τους αστυνομικούς, ύψους 600 ευρώ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της «Ομπρέλας», δηλαδή της εσωκομματικής μειοψηφίας, έχουν ήδη ζητήσει τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικές ειδήσεις

Τσίπρας από Λαμία: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές μετά τις γιορτές

Αλέξης Τσίπρας: Ένοχος ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις

Καραμανλής: Ενωμένη στις εκλογές πάει η Νέα Δημοκρατία