ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρακόπουλος: Τα λεφτά δεν είναι της Εύας Καϊλή – Τα πήγε σπίτι ο σύζυγός της

Δημητρακόπουλος: Τα λεφτά δεν είναι της Εύας Καϊλή – Τα πήγε σπίτι ο σύζυγός της

Τους βασικούς πυλώνες της υπερασπιστικής γραμμής της Εύας Καϊλή ανέδειξε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε ότι τα χρήματα στις φωτογραφίες «είναι σοκαριστικά», ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα, ούτε ποιος τα έδωσε».

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως συνομίλησε με την Εύα Καϊλή, μεταφέροντας μάλιστα τις πρώτες της δηλώσεις μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου χρηματισμού στελεχών της Ε.Ε. Όπως σημείωσε, το συνολικό ποσό είναι από κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα, εκ των οποίων κρατούνται τέσσερις, μεταξύ των οποίων και η κυρία Καϊλή.

«Μου είπε πως ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί από το Κατάρ, αλλά και από κανέναν άλλο στη ζωή της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος προσθέτοντας ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν έχουν καμία σχέση με την κα Καϊλή.

«Ο σύντροφος της κας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά του συντρόφου της. Ο ποινικολόγος παραδέχτηκε μεν πως τα λεφτά δεν «φυτεύτηκαν» και ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», λέγοντας ανοιχτά πως ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύντροφός της».

Αναφορικά με τα χρήματα στη βαλίτσα που έφερε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως και αυτά ήταν του συντρόφου της ευρωβουλευτού. «Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κα Μέτσολα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έστειλε στο Κατάρ» ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπογράμμισε πως η κα Καϊλή δεν πήγε στο Κατάρ με δική της πρωτοβουλία αλλά ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι» εξήγησε ο δικηγόρος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως εάν δεν υπάρξει μία απόφαση με καθαρά νομικά κριτήρια η κα Καϊλή θα πρέπει να αθωωθεί καθώς ούτε ύποπτη τελέσεως αδικήματος είναι, ούτε ύποπτη φυγής.

Ερωτηθείς για την περιβόητη ομιλία υπέρ του Κατάρ στην Ευρωβουλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί λόγω του απορρήτου της προδικασίας στο Βέλγιο να αναφερθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες, επανέλαβε πως η κ. Καϊλή του είπε «αν πήγα στο Κατάρ και έκανα προσωπική ατζέντα, θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος ότι δωροδοκήθηκα για να περάσω τις θέσεις του Κατάρ. Όμως, δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;», ενώ συμπλήρωσε ότι «συνεργάτες της κ. Καϊλή μου είπαν ότι οι δηλώσεις της στην Ευρωβουλή ήταν δηλώσεις που τις υιοθέτησε από τον ILO, τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας».