ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σκάνδαλα καίνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχής η δημοσκοπική φθορά

Τα σκάνδαλα καίνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχής η δημοσκοπική φθορά
Eurokinissi

«Συναγερμός» στο Μαξίμου και τη γαλάζια παράταξη για όσα… έρχονται!

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και εν αναμονή της προκήρυξής τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κορυφώνεται η «ένταση» στο εσωτερικό της κυβέρνησης και ο αντίκτυπος στην κοινωνία, μιας σειράς από σοβαρά ζητήματα που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στα οικονομικά δεδομένα των πολιτών.

Η κυβέρνηση παραμένει «στριμωγμένη» καθώς δεν έχει να διαχειριστεί μόνο τα ζητήματα της οικονομίας, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, τα οποία «καίνε» την κοινωνία, αλλά επιβάλλεται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα σκάνδαλα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Με δεδομένο πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, το Newsbomb θα ανοίξει όλους τους «καυτούς» φακέλους, με αποκαλυπτικές έρευνες και ρεπορτάζ για όλα τα μεγάλα θέματα, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα.

Οι παρακολουθήσεις και οι νέες αποκαλύψεις

Το mega σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει, εντείνει το προβληματικό σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη γαλάζια παράταξη. Το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αποκαλύψεις αυτό το Σαββατοκύριακο για το ότι είχε τεθεί σε επισύνδεση από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφαλείας ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος φέρνουν σε ακόμα πιο δυσχερή θέση την κυβέρνηση.

Ο Πάτσης και οι offshore

Αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τις εισπρακτικές και offshore εταιρείες που απέκρυβε εκατομμύρια από το Πόθεν Έσχες του, τελεί και αυτή σε καθεστώς πάγου και κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν θέλει να την επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο. Σημειώνεται πως ο βουλευτής Γρεβενών είχε αποκαλυφθεί το Μάιο του 2020 ότι είχε offshore εταιρείες στην Κύπρο και πως είχε αποκρύψει από το Πόθεν Έσχες του μεγάλου ύψους περιουσιακά στοιχεία και συμμετοχές σε εταιρείες. Αν και όπως προαναφέρθηκε είχε γίνει επίσημη καταγγελία η κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή έλεγε ότι δεν γνώριζε καθόλου τις δραστηριότητες του κ. Πάτση.

Aπευθείας αναθέσεις 8,5 δισ.

Εν μέσω της πανδημίας και με επίκληση των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις πάνω από 8,5 δισ. ευρώ προς ημετέρους με αδιαφανείς διαδικασίες.

Παράλληλα μέσω της έρευνας του Newsbomb.gr θα μπουν στο μικροσκόπιο τα καλώς και τα κακώς κείμενα που αφορούν στους χειρισμούς της στην ενεργειακή κρίση και φυσικά στη στρατηγική που ακολούθησε στα μεγάλα εθνικά θέματα με κορυφαίο ζήτημα τα ελληνοτουρκικά.

Εκρηξη εγκληματικότητας

Μία ακόμη πτυχή που σχετίζεται με τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, έχει να κάνει με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έκρηξη της εγκληματικότητα ενώ η νύχτα είναι... «ανενόχλητη», με αποτέλεσμα να καταγράφονται σειρά δολοφονιών σεσημασμένων εγκληματιών, κάποιες εκ των οποίων γίνονται και μέρα μεσημέρι σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, οδηγώντας και σε τραυματισμούς και αθώων πολιτών.

Συνεχής δημοσκοπική φθορά

Για τους παραπάνω λόγους γίνονται απολύτως σαφή τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου οι πολίτες αξιολογούν ως πολύ σοβαρά τα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς. Ταυτόχρονα είναι κοινό μυστικό ότι για όλα αυτά τα ζητήματα βράζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ παρά τα όποια μασάζ επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου στους βουλευτές. Γι’ αυτό και αρκετά στελέχη της παράταξης ζητούν επιτακτικά να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το Νewsbomb.gr παρακολουθεί στενά όλες αυτές τις υποθέσεις που έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη και είναι έτοιμο να ανοίξει τους φακέλους όλων των καυτών θεμάτων ρίχνοντας φως στην αλήθεια.

Σχετικές ειδήσεις