ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Βορίδη για τις απολύσεις «Γκιουλενιστών» από τον δήμαρχο Ιάσμου

Παρέμβαση Βορίδη για τις απολύσεις «Γκιουλενιστών» από τον δήμαρχο Ιάσμου
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ζήτησε άμεσα έλεγχο για τον προκλητικό δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος απολύει ανθρώπους με την κατηγορία ότι ανήκουν... στη FETO!
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Οι αυθαίρετες και προκλητικές ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος ζήτησε τον έλεγχο τυχόν έκνομων ενεργειών που θα προκαλέσουν ακόμα και παύση καθηκόντων.

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του μουσουλμάνου δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και έχει ανακαλέσει τους αντιδημάρχους με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές».

Ο ίδιος καλεί σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται «με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Εάν οι ενέργειες του δημάρχου αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Οι προκλητικές αναρτήσεις από τη σελίδα του δήμου

Αυτό που ήταν ιδιαίτερα προκλητικό, ως και εξοργιστικό, ήταν ότι ο Οντέρ Μουμίν χρησιμοποιεί τη σελίδα του δήμου Ιάσμου στο Facebook για να ανακοινώσει τις θρασύτατες αποφάσεις και ενέργειες που έκανε το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, κάποιες από τις αποφάσεις αυτές έχουν αναρτηθεί με περίσσιο θράσος και στη «Διαύγεια»!

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο - Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ», έγραφε στις 23 Δεκεμβρίου η σελίδα του δήμου Ιάσμου.

Την ίδια ημέρα, έκανε αναφορά σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής και παρέθετε ονόματα τα οποία, όπως υποστήριζε ανήκουν «πιθανότατα εγχώρια εγκληματική οργάνωση σε συρροή με διεθνή εγκληματική οργάνωση».

Στις 27 Δεκεμβρίου, στη σελίδα του δήμου Ιάσμου αναρτήθηκε μια ακόμα προκλητική απόφαση. «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο - Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ενώ τέλος ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.

Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ως… κερασάκι στην τούρτα, ο Μουμίν Οντέρ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προχώρησε και στην ανάκληση όλων των Αντιδημάρχων του δήμου Ιάσμου. Όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση, ζητά την παραίτηση όλων των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου που σχετίζονται με τη FETO και την ΕΥΡ-ΑΚΗ.

«Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του δήμου Ιάσμου.

Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ», αναφέρει η νέα προκλητική ανάρτηση.

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ