ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εκλογικός πυρετός του Μαξίμου και η... Γαύδος

Ο εκλογικός πυρετός του Μαξίμου και η... Γαύδος

Αν και η εδώ και μεγάλο διάστημα βιώνουμε άτυπα μια σκληρή προεκλογική περίοδο, επί της ουσίας η σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει αμιγώς άρωμα εκλογών.

Το πρωί λοιπόν θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, του ΓΓ Συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη, του Υφυπουργού Επικρατείας, Γιάννη Μπρατάκου, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλου Μαρινάκη, του συμβούλου του, Θανάση Νέζη, του Γραμματέα Προγράμματος, Χάρη Θεοχάρη, του υπεύθυνου Ψηφιακής Στρατηγικής, Έρικ Παρκς, και της διευθύντριας επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρας Κάπη. Σε αυτήν κατά πληροφορίες θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τη σταδιακή ανακοίνωση των γαλάζιων υποψηφιοτήτων, τις περιοδείες, που έχουν σε πρώτη φάση «κλειδώσει», αλλά και για τις προγραμματικές εξαγγελίες του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πληροφορίες για τα ψηφοδέλτια αναφέρουν ότι θα είναι ισχυρή η παρουσία της γενιάς των 30 – 40άρηδων, των γυναικών, όσο και εκπροσώπων των δυναμικότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει κλειδώσει το 80% των υποψηφιοτήτων.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη με κεντρικό στόχο να μην μένει ούτε μέρα εντός του Μαξίμου. Φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και δη σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη στις 13 και 14 Ιανουαρίου, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει ακόμη μία ανάλογου χαρακτήρα εξόρμηση έως τα τέλη του μήνα και πάντως πριν από το πρωθυπουργικό ταξίδι στην Ιαπωνία στις 28 – 31 Ιανουαρίου. Βάσει του έως τώρα σχεδιασμού εντός του πρώτου διμήνου του 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει να επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο. Έντονη, πάντως, θα είναι η παρουσία του και εντός του λεκανοπεδίου. Στην Πειραιώς σχεδιάζουν από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά κομματικό κλιμάκιο να πραγματοποιεί τρεις δράσεις ανά εβδομάδα σε δήμους της Αττικής, με τον κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει στη μία εξ αυτών.

Επίσκεψη στη Γαύδο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr εκτός απροόπτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα των Θεοφανίων θα βρεθεί στη Γαύδο, στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης και η επίσκεψη αυτή κρίνεται ως υψηλού συμβολισμού. Είναι γεγονός ότι σε αυτό το timing όπου η Τουρκία επεκτείνει το casus belli και νοτίως της Κρήτης η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Γαύδου: Μοίρασε καυσόξυλα σε όλους τους κατοίκους του νησιού

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Τουρκικό νησί η Γαύδος

28η Οκτωβρίου: Με δύο μαθητές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της Γαύδου