ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική πίεση για τις υποκλοπές και ατζέντα καθημερινότητας

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική πίεση για τις υποκλοπές και ατζέντα καθημερινότητας

Μετά την αναθέρμανση της υπόθεσης των υποκλοπών εξαιτίας της γνωμοδότησης Ντογιάκου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αφήσει τη μάχη της καθημερινότητας στην άκρη.

Αποφασισμένοι να πιέσουν σε όλα τα επίπεδα την κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών, εμφανίζεται η Κουμουνδούρου, που έχει σηκώσει το «λάβαρο του ανένδοτου αγώνα» εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρεί να ανοίξει τη «βεντάλια» της αντιπαράθεσης και στα θέματα της καθημερινότητας, με την οικονομία, την υγεία και την ακρίβεια να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έφεραν ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο των κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά η «αποτυχία» -όπως τη χαρακτηρίζουν- του Κωνσταντίνου Τασούλα, να βρει την απαραίτητη πλειοψηφία ώστε να θέσει θέμα αλλαγής των μελών της διοίκηση της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, ασκήθηκαν τρομερές πιέσεις προς την πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου να συναινέσει στις αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνηση, όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Επομένως, θεωρούν ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια του Μαξίμου να κάνει «πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ, με στόχο, όπως λένε, να σταματήσει η έρευνα για τις υποκλοπές.

Και εφόσον στη Βουλή πέτυχε το αντιπολιτευτικό «μπλόκο», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον οποίο καταγγέλλουν για «απόπειρα συγκάλυψης» του «σκανδάλου» των υποκλοπών.

«Εδώ δεν πρόκειται για καμία απόφαση καμίας δικαιοσύνης που δε γίνεται σεβαστή. Είναι προσπάθεια του κ. Ντογιάκου να ιδιωτικοποιήσει και τη δικαιοσύνη - ως μη όφειλε – και, βεβαίως, έρχεται κατά παράβαση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει το σχέδιο Μητσοτάκη», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει την σύμπραξη ακόμη και εκπροσώπων της δικαιοσύνης στην επιχείρηση συγκάλυψης του τερατώδους σκανδάλου των υποκλοπών» και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «μια προσπάθεια κατάφωρης παραβίασης βασικών δημοκρατικών αρχών που θεωρούσαμε αυτονόητες στην χώρα μας από το 1974 και μετά».

Στροφή στην καθημερινότητα

Μετά την αναθέρμανση της υπόθεσης των υποκλοπών εξαιτίας της γνωμοδότησης Ντογιάκου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αφήσει τη μάχη της καθημερινότητας στην άκρη.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, είχε σαφή χαρακτήρα, καθώς ήθελε να αναδείξει την τραγική -όπως την χαρακτηρίζει- κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία και στα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπου εκκρεμούν 3.000 χειρουργεία.

Επίσης, η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, όπου καταγράφει πως οι έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ακρίβεια, για την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, αποτελεί σημαντικό όπλο για την Κουμουνδούρου.

«Η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη διέξοδος», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, που συμπλήρωσε πως «με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οι πολίτες όχι μόνο φτωχοποιούνται, αλλά πληρώνουν ένα βαρύ και άδικο τίμημα, για να τροφοδοτούνται και να ενισχύονται τα υπερκέρδη των μονοπωλίων».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης το συνταγματικό ρόλο της ΑΔΑΕ ή θα κρύψει τις ευθύνες του»

ΣΥΡΙΖΑ: Το βλέμμα στη Βουλή και στις επόμενες κινήσεις Ράμμου

Τσίπρας: Νέα παρέμβαση για τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου