ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για το Qatar Gate

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για το Qatar Gate

Η Εύα Καϊλή ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, επιμένοντας πως είναι αθώα και δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο του Qatar Gate - Δεν θα κάνει έφεση 

Στη φυλακή θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatar Gate όπως αποφάσισαν οι Αρχές του Βελγίου.

Η Εύα Καϊλή ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, επιμένοντας πως είναι αθώα και δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο του Qatar Gate. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή και η νομική της ομάδα δεν θα υποβάλλουν έφεση, προκειμένου να έχουν δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης σε έναν μήνα.

Η απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Στην απόφαση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Ήταν στην απομόνωση - Τη βασάνιζαν

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά το τέλος της απολογίας της, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως η Εύα Καϊλή παρέμενε για ώρες στην απομόνωση ενώ μίλησε και για «βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα».

Η Εύα Καϊλή παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η Εύα Καϊλή επέμεινε στη γραμμή της ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, αλλά και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς.

Σχετικές ειδήσεις