ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη και διψήφιο από την πρώτη Κυριακή

Νίκος Ανδρουλάκης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
Eurokinissi

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεδιπλώνει φουλ επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και παράλληλα ζητάει από το εκλογικό σώμα διψήφιο ποσοστό από τις πρώτες κάλπες προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης

Προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης αναφορικά με τις υποκλοπές και το αίτημα Ράμμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορεί, με δήλωσή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για σχέδιο συγκάλυψης και ενοχής στην υπόθεση των υποκλοπών, βάζοντας ταυτόχρονα στο κάδρο και τον Γιώργο Γεραπετρίτη:

«Με καλούσαν επιτακτικά από τα τηλεπαράθυρα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ενημερωθώ παράνομα για τους λόγους της παρακολούθησής μου από πρόσωπα όπως ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, που κατόπιν δήλωνε ότι δεν ξέρει τίποτα για την υπόθεση εμπαίζοντας με και περιφρονώντας τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας παράλληλα πως εξ αρχής η στάση του ήταν κι είναι θεσμική προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης στέκεται στο πλευρό του Χρ. Ράμμου, υποστηρίζοντας ότι καθώς οι έρευνες προχώρησαν από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή και ο επικεφαλής της ζητεί να ενημερώσει τη Βουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μπλοκάρουν την επίσημη ενημέρωση, που θα διαφωτίσει τον ελληνικό λαό για όλες τις πτυχές αυτής της νοσηρής υπόθεσης, που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

«Τι ειρωνεία! Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αφτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ' ύλην αρμόδιο, κ. Ράμμο.Αν το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να φτάσει στις εθνικές εκλογές με τους πολίτες στο σκοτάδι, τότε δεν μιλάμε απλά για μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, αλλά για την ξεκάθαρη δήλωση ενοχής του», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δήλωσή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το Σάββατο στην Χαλκίδα όπου εκεί άφησε αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις του επιχειρηματία Καλογρίτσα. Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Από τη μία, ο κ. Μητσοτάκης είχε αντ’ αυτού τον ανιψιό του. Αυτόν που οργάνωσε ένα παρακράτος στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας είχε αντ’ αυτού τον κολλητό του. Αυτόν που ως αρμόδιος Υπουργός, δεν μοίραζε τελικά μόνο άδειες αλλά και τις μετοχές των καναλιών στους φιλικούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίες Αυτό δεν είναι σταθερότητα, δεν είναι προοπτική, δεν είναι το πολιτικό ήθος που χρειάζεται ο Ελληνικός λαός για να γυρίσει η χώρα σελίδα».

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του στην πρώτη Κυριακή των εκλογών την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί κρισιμότατη για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να παίξει ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης: «Δώστε μας ισχυρό, διψήφιο ποσοστό για να έχετε και πρόοδο και σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ως προς τον εκλογικό στόχο του κόμματος. «Το μάθαμε πια το κόλπο του ψεύτη βοσκού, που φώναζε: “Λύκος, λύκος”. Έτσι, και ο κ. Μητσοτάκης λέει: “Τσίπρας, Τσίπρας”. Αλλά δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη. Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη».