ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Focus στη μάχη των εκλογών με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα μπλε»

ΝΔ: Focus στη μάχη των εκλογών με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα μπλε»
eurokinissi

Ο Πολάκης δίνει χώρο και χρόνο στη ΝΔ να αναπτύξει το πρόγραμμά της για την επόμενη τετραετία εκτιμούν στην Πειραιώς που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ταλανίζεται από εσωκομματικές αναταράξεις στο τελευταίο κατοστάρι των εκλογών.

Στην γαλάζια παράταξη δουλεύουν στο φουλ τις εκλογικές μηχανές έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη «Όλη η Ελλάδα να γίνει μπλε». Η ομάδα εκλογικού αγώνα εργάζεται πυρετωδώς και στις 13 περιφέρειες της χώρας με συντονιστή τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους υπευθύνους των εκλογών στοχοπροσήλωση και να μην αποσπάται η προσοχή τους από τα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου. Όπως χαρακτηριστικά λένε κυβερνητικά στελέχη για τα όσα τεκταίνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί θα φαγωθούν μόνοι τους…».

Ο άνθρωπος – κλειδί λοιπόν στην μάχη των εκλογών είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Συντονιστής του Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, δηλαδή ο έχων το γενικό πρόσταγμα! Ποιοι είναι οι υπόλοιποι που θα τρέξουν τις περιφέρειες;

Για την Αττική ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, την Κεντρική Μακεδονία ο Γιώργος Κατσαούνος, τη Στερεά Ελλάδα ο Μανώλης Γραφάκος, την Κρήτη ο Χαράλαμπος Μανιάτης, το Βόρειο Αιγαίο ο Δημήτρης Φραγκάκης, τα Ιόνια Νησιά ο Αθανάσιος Μπαλέρμπας, το Νότιο Αιγαίο ο Μάνος Λογοθέτης, την Πελοπόννησο ο Δημήτρης Μαραβέλιας, τη Θεσσαλία ο Γιάννης Ξιφαράς, τη Δυτική Μακεδονία ο Μπάμπης Σιάτρας, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Σάκης Ιωαννίδης, την Ήπειρο ο Βασίλης Γεωργιάδης και τη Δυτική Ελλάδα η Αλεξάνδρα Σδούκου. Στο φουλ οι μηχανές…

Περιοδείες Μητσοτάκη

Μετά την παρουσία του σε Λάρισα και Γρεβενά και έχοντας προηγουμένως καλύψει Πελοπόννησο, Έβρο, Μακεδονία και Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για δύο ακόμα περιοδείες μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Η πρώτη θα λάβει χώρα αύριο, καθώς είναι προγραμματισμένη μία ακόμα επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου (κατά πάσα πιθανότητα) θα ανακοινώσει και την υποψηφιότητά του στην πρώτη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας.

Η δεύτερη περιοδεία θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα. Όταν και ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λαμία. Και εκεί αναμένεται (όπως πράττει σε κάθε επίσκεψη στις περιφέρειες) να φέρει στην πρώτη γραμμή το αναπτυξιακό σχέδιο για τη Στερεά Ελλάδα του 2030.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε, το κυρίαρχο στοίχημα του «151+» είναι πάντα πρωταγωνιστικό στις δημόσιες τοποθετήσεις των «γαλάζιων», όπως και το σήμα για το…κλειδί που κρατάει η απλή αναλογική.

«Το μήνυμα προς τα στελέχη μας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση. Η πρώτη κάλπη αντιμετωπίζεται ως κανονική, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι το ποσοστό που θα βγάλει θα αποτελέσει το εφαλτήριο για το περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής», τονίζουν κομματικοί παράγοντες.

Το κυβερνητικό κόμμα ποντάρει πολύ στην επαφή του πρωθυπουργού με τους πολίτες, η οποία μετατρέπεται σε ένα από τα πλέον δυνατά χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας και δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συμμετοχή του κόσμου στη Λάρισα και στα Γρεβενά.

Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία υπερτονίζουν μια αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την περιοδεία του: «Είναι χρέος μας να επεκταθούμε σε αυτό το οποίο ονομάζουμε μεσαίο χώρο. Σκοπός είναι να διευρύνω τα εκλογικά όρια της Νέας Δημοκρατίας. Πήρα μία παράταξη, η οποία ήταν στο 28% και την πήγα στο 40% και ευελπιστώ ότι μπορούμε και αυτό να το φτάσουμε ή και να το ξεπεράσουμε», σημειώνουν με νόημα από την Πειραιώς.

Σχετικές ειδήσεις

Πότε θα ανακοινωθούν οι εκλογές, ποιοι θα τις «τρέξουν» και πού θα στηριχθεί η κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους Οικονόμου - Τσαπανίδου σε ντιμπέιτ για τις εκλογές