ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Αχ κορίτσι μου» - Θρήνος στην κηδεία της 42χρονης Βάγιας

Τέμπη: «Αχ κορίτσι μου» - Θρήνος στην κηδεία της 42χρονης Βάγιας

Τέμπη: Έξω από την εκκλησία ο χώρος είχε πλημμυρίσει με στεφάνια με λευκά λουλούδια.

Θλίψη επικρατούσε το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο, εκεί όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τη 42χρονη, Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα, μία εκ των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Η 42χρονη ήταν νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Με συλλυπητήριο μήνυμα το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «αποχαιρέτησε» τη Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα, κάνοντας λόγο για μια καλή μητέρα και σύζυγο, καλή συνάδελφο και νοσηλεύτρια. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της, την εργατικότητα, τη συναδελφικότητα και τη δοτικότητά της» επεσήμαναν χαρακτηριστικά οι συνάδελφοί της στο μήνυμα τους.

Η 42χρονη Βάγια Μπλέκα άφησε πίσω της τον σύζυγό της Γιώργο Καρακώστα, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, και τα παιδιά τους την 19χρονη Αθανασία και τον 15χρονο Λευτέρη.

Έξω από την εκκλησία ο χώρος είχε πλημμυρίσει με στεφάνια με λευκά λουλούδια. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος. Τραγική φιγούρα η μητέρα της 42χρονης…

«Αχ, κορίτσι μου, πού πας...», έκλαιγε στην κηδεία της 42χρονης Βάγιας η απαρηγόρητη μητέρα της ενώ όλοι χειροκροτούσαν τη στιγμή που αποχωρούσαν από τον ιερό ναό προς το κοιμητήριο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, Κωνσταντίνος Πετμεζάς, που έδωσε το «παρών» στην κηδεία της 42χρονης, μιλώντας στο Onlarissa, ανέφερε: «Ήταν βαρύ το κλίμα. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής αποφασίσαμε σαν σύλλογος να κλείσουμε τα καταστήματα. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα αδίκως. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Το δράμα είναι μεγάλο».

Τέμπη: Προετοιμαζόταν για το ταξίδι της στην Αμερική

Η 42χρονη νοσηλεύτρια Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα, από τον Τύρναβο, μητέρα δυο παιδιών, μιας 19χρονης κόρης κι ενός 15χρονου γιου, είχε κλείσει εισιτήριο για το μοιραίο τρένο, πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, από όπου θα έφευγε, για τις ΗΠΑ, όπου θα περνούσε τρεις εβδομάδες, με τον σύζυγο της, στρατιωτικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρισκόταν εκεί στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών.

Οι γονείς της έμειναν με τα παιδιά και ήταν οι πρώτοι που πληροφορηθήκαν το τραγικό συμβάν… Αβάσταχτος ο πόνος γι' αυτούς και τον άδερφό της, τον σύζυγό της που ήρθε για την κηδεία της, όσο και τα δυο παιδιά της που έχασαν εντελώς ξαφνικά τη μητέρα τους.

Η 42χρονη Βάγια βρισκόταν στο 2ο βαγόνι του τρένου και ήτανε στις πρώτες 36 σορούς που αναγνωρίστηκαν και μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό και μετά, στο Γενικό Νοσοκομείο, το νοσοκομείο όπου εργαζόταν η άτυχη Βάγια…

Σχετικές ειδήσεις