ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ράγισε το γυαλί» Ανδρουλάκη - Λοβέρδου – Εκτός ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο Λοβέρδος στο επόμενο «φάουλ»

«Ράγισε το γυαλί» Ανδρουλάκη - Λοβέρδου – Εκτός ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο Λοβέρδος στο επόμενο «φάουλ»
Intime

Είναι σαφές πως στη Χαριλάου Τρικούπη ορισμένοι διακρίνουν μια ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης του Ανδρουλάκη

Αποφασισμένος να τελειώσει οριστικά με την εσωκομματική αμφισβήτηση και με εκείνους που επιθυμούν να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα, σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, λίγο πριν τις κάλπες, εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη σχέση των δύο άλλοτε μονομάχων για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να εμφανίζεται αποφασισμένος να θέσει τον πρώην υπουργό εκτός ΠΑΣΟΚ στην επόμενη αφορμή που θα του δώσει.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λοβέρδος αμφισβητεί ανοιχτά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, συντηρώντας στο προσκήνιο τις δικές του πολιτικές προτεραιότητες, κόντρα στις αποφάσεις και τη γραμμή της ηγεσίας. Πριν από έναν χρόνο είχε χαρακτηρίσει -εμμέσως, πλην σαφώς- «ισαποστάκια» τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από αυτό. Είναι σαν να ρωτάς Τι λέει ο Μητσοτάκης, τι λέει ο Τσίπρας, για να δεις τι θα κάνεις εσύ. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας», είχε σημειώσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, τότε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δεχθεί εισηγήσεις από τους συνεργάτες του για να διαγράψει τον Λοβέρδο, με τον πρώτο να δίνει, εν τέλει, τόπο στην οργή.

Είναι σαφές πως στη Χαριλάου Τρικούπη ορισμένοι διακρίνουν μια ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης του Ανδρουλάκη. Μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Λοβέρδος είτε βρίσκεται πολιτικά πολύ κοντά στην κυβέρνηση, επομένως σκέφτεται με τον ίδιο πολιτικά τρόπο, είτε βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Μαξίμου, με σκοπό να υπονομεύσει το κόμμα του λίγο πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ενόχληση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος που δεν κρύβουν τη δυσφορία τους σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που πραγματοποίησαν, καθώς εκτιμούν ότι η κίνηση Λοβέρδου τοποθετεί «νάρκη» στην προσπάθεια που καταβάλει το κόμμα, προκειμένου να κερδίσει διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές.