ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για την «απόκρυψη περιουσίας» του Παπαθανάση - Τι απαντά ο ίδιος

Η καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για την «απόκρυψη περιουσίας» του Παπαθανάση - Τι απαντά ο ίδιος

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης απάντησε στο δημοσίευμα του Documento περί του δανείου ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αναπληρωτής υπουργός χρωστάει 1.8 εκατομμύρια ευρώ και μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του, έτσι ώστε να μην πληρώσει τα χρέη του. Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θέτει μια σειρά από ερωτήματα για την εν λόγω υπόθεση και μια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ρωτάει αν θα τον κρατήσει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι την ώρα που οι δανειολήπτες αγωνιούν ο Παπαθανάσης χρωστά 1,8 εκατ. και έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διερωτάται αν «παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, απαντάει τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια.

Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο.

Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά.'