ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Πορεία προς το μέλλον ή αδύναμη Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες αλλα αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε για μια ακόμη φορά από την Πετρούπολη όπου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο 7ο δημοτικο σχολείο στους Αγίους Αναργύρους.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες αλλα αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».

Στις εκλογές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω, αν θα διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε τα τελευταία 4 χρόνια ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων. Μιας Ελλάδας αδύναμης που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».

«Θέλω να πιστεύω ότι το μήνυμα από τη δυτική Αττική θα είναι ισχυρό και θα είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη. Θέλω να σας ζητήσω τον χρόνο μέχρι τις εκλογές να πορευτούμε μαζί και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για μια ισχυρότερη Ελλάδα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή, μάλιστα, το γεγονός ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στη δυτική Αθήνα είπε ότι «θα κάνουμε πράξη το σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα, να οδηγήσουμε τη χώρας μας πιο μπροστά όπως της αξίζει». Ζήτησε, μάλιστα, όλες και όλοι να συστρατευθούν «για να φέρουμε τη ΝΔ ισχυρή και αυτοδύναμη στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

«Έχει μια σημασία σε μία εποχή που η σχέση μεταξύ πολιτικής και πολιτών δοκιμάζεται να θυμίσουμε ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζονται πάνω από όλα στην αξιοπιστία λόγων και πράξεων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό, αν όλα αυτά που σας είχα πει τα πράξαμε» προσθέτοντας ότι «παρά τις μεγάλες φουρτούνες η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις που σας δώσαμε».

«Είχα υποσχεθεί μία χώρα πιο ασφαλή και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που θωράκισε τα σύνορα και αντιμετώπισε στην πράξη το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας και κάναμε τη χώρα ισχυρή και αξιόπιστη. Μετατρέψαμε την Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια από μία προβληματική χώρα σε παράδεισο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα. Ξέρω ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί αλλά εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι «επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν ανάγκη» επισημαίνοντας ότι «τώρα που η οικονομία αναπτύσσεται μπορούμε να υλοποιούμε το υπόλοιπο μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος. Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από 12 χρόνια. Για την προσωπική διαφορά κάναμε μία πρώτη κίνηση. Κι εδώ είμαστε μετά τις εκλογές να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για αυτήν την περίπτωση».