ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κορυφαίες τρικλοποδιές» στον Τσίπρα - Για «κυβέρνηση ηττημένων» μιλούν Δραγασάκης και Τσακαλώτος

«Κορυφαίες τρικλοποδιές» στον Τσίπρα - Για «κυβέρνηση ηττημένων» μιλούν Δραγασάκης και Τσακαλώτος
eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Ένα ζήτημα που ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πραγματική μάχη για να το κλείσει, αυτό της λεγόμενης «κυβέρνησης των ηττημένων», άνοιξαν χθες το βράδυ, σχεδόν ταυτόχρονα, δύο από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τι κι αν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για προοδευτική κυβέρνηση, από την πρώτη Κυριακή, μόνο σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βασική αυτή παράμετρο;

Κάποιοι δεν φαίνεται να παρακολουθούν τις τοποθετήσεις του αρχηγού τους και ανοίγουν «πληγές» στα καλά του καθουμένου, προσφέροντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να βάλει ξανά στην ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα.

Δραγασάκης: Θα διερευνήσουμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και ως δεύτεροι

Μιλώντας στο Attica, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «άλλο τι θέλω να πετύχω και τι επιδιώκω και άλλο η διαχείριση της συγκυρίας. Για μας είναι ξένο να πούμε δεν τη θέλουμε (σ.σ. τη διερευνητική εντολή) διότι δεν μας ευνοεί ο συσχετισμός. Δεν θα μείνουν αδρανείς».

Μάλιστα, ο άλλοτε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, προσέθεσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε, ότι θα διαχειριστούμε ενεργητικά τα συνταγματικά μας δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα».

«Ακόμα και ως δεύτεροι;» ήταν η ερώτηση που ακολούθησε με τον Γιάννη Δραγασάκη να απαντά: «Ναι, αυτό έχω καταλάβει. Θα διερευνηθούν τα δεδομένα», είπε κλείνοντας τη συνομιλία.

Τσακαλώτος: Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα

Σαν να μην έφτανε το «χτύπημα» Δραγασάκη, λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε και δεύτερο, αυτή τη φορά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε θετικός σε μία πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις παραπάνω, αρκετοί δεν έχουν λάβει ακόμα το ξεκάθαρο μήνυμα που έχει στείλει ο Αλέξης Τσίπρας προς πάσα κατεύθυνση, δημιουργώντας κλίμα ηττοπάθειας, αφού 30 ημέρες πριν τις εκλογές, μιλούν για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Τι γυρεύει ο Τσίπρας στον «παλιόφιλο» Σολτς; - Η πιθανή νίκη και η προσωπική σχέση

Τσακαλώτος: Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: «Αμερικάνικο» ντιμπέιτ με Μητσοτάκη θέλει ο Τσίπρας