ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δραγασάκης επανέρχεται για την «κυβέρνηση ηττημένων»: «Θα το συζητήσουμε μετά τις εκλογές»

Ο Δραγασάκης επανέρχεται για την «κυβέρνηση ηττημένων»: «Θα το συζητήσουμε μετά τις εκλογές»

Δεν αποκλείει τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης από ηττημένα κόμματα στις πρώτες εκλογές ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ανοιχτό αφήνει εκ νέου το ενδέχομενο για σχηματισμό «κυβέρνησης ηττημένων» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης έπειτα από τις χθεσινές του δηλώσεις ότι η Κουμουνδούρου θα εξέτασε μια τέτοια περίπτωση.

Ο κ. Δραγασάκης επανήλθε για το συγκεκριμένο ζήτημα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24 με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθηνού.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «θεωρητική συζήτηση» δίχως όμως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων... εμείς λέμε πως τα προβλήματα που έχουμε είναι μεγάλα και θέλουμε όχι μόνο μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και κοινωνική. Με αυτό το σκεπτικό, όλα τα σενάρια που λέμε είναι εκτός του σχεδιασμού μας», ανέφερε αρχικά

«Κι αν τα φέρει η πραγματικότητα, όμως, έχεις δίκιο να με ρωτάς, τότε θα συνέλθουν τα όργανα του κόμματος θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε», είπε έπειτα απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που συμμετείχε στη συζήτηση.

«Πιστεύω πως εάν τα αποτελέσματα των εκλογών αθροίζουν πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜεΡΑ25, ασχέτως του τι λέει ο κ. Τσίπρας, θα την κάνουν την προσπάθεια να κάνουν κυβέρνηση», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολύτως δημοκρατικό δικαιώμα να κάνει κυβέρνηση. Το πρόβλημα το δικό μου έγκειται στο τι θα συνέβαινε αν ο κ. Τσίπρας είναι δεύτερος με τέτοια ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Μέρα25 που τελικά θα μπορούσαν να αθροίσουν μια κυβερνητική πλειοψηφία, ακόμα και αν δεν αθροίζαν 151, με μια ψήφο ανοχής Βελόπουλου ή ΚΚΕ και έτσι να συμπτήξουν κυβέρνηση μειοψηφίας ηττημένων. Πάμε δηλαδή στο βράδυ των εκλογών και στο σενάριο να έχουν τα τρία κόμματα αυτά 142 βουλευτές και να πουν στο ΚΚΕ "εάν στην ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίσετε λευκό και κατεβάσετε το όριο κάτω από 151 εμείς δεσμεύομαστε ότι ο πρώτος νόμος θα είναι η θέσπιση της απλής αναλογικής". Θα καταλήξουμε σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας ηττημένων. Σε αυτό το σενάριο η χθεσινή δήλωση Δραγασάκη καίτοι σε θεωρητική συζήτηση μου αυξάνει την ανησυχία και η δήλωση Τσακαλώτου μου το κάνει ακόμα πιο ανησυχητικό» δήλωσε στη συνέχεια.

Σχετικές ειδήσεις

Βγήκαν μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ - Ζαχαριάδης αδειάζει Δραγασάκη - Τσακαλώτο

«Κορυφαίες τρικλοποδιές» στον Τσίπρα - Για «κυβέρνηση ηττημένων» μιλούν Δραγασάκης και Τσακαλώτος

Εκλογές 2023 - Δραγασάκης: Θα διερευνήσουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και ως δεύτεροι