ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός σε πάνελ με Αναστασιάδη και Αναγνωστόπουλο: «Ο Τσίπρας είναι απειλή για τη χώρα»

Χαμός σε πάνελ με Αναστασιάδη και Αναγνωστόπουλο: «Ο Τσίπρας είναι απειλή για τη χώρα»

Εκλογές 2023: Ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «απειλή για την χώρα και όχι για τη Νέα Δημοκρατία» - Σία Αναγνωστοπούλου: «Το να είναι αυτοδύναμη σήμερα μια κυβέρνηση παραπέμπει σε άλλες εποχές».

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Σάββας Αναστασιάδης και η υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου στο «Σήμερα».

Ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «απειλή για την χώρα και όχι για τη Νέα Δημοκρατία».

«Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία, πολλοί το παρουσιάζουν ως κομματική σκοπιμότητα, το οποίο δεν είναι έτσι», σχολίασε αναφερόμενος στον λόγο που δεν συμμαχεί η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην χρειαστεί να έχουμε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Από την άλλη η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στον εργασιακό τομέα τονίζοντας πως «όταν δεν είναι κατοχυρωμένο το οχτάωρο του, όταν έχει +2 ώρες υπερωρίες οι οποίες δεν πληρώνονται, όταν οι συλλογικές συμβάσεις δεν υπάρχουν, όταν δεν υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία και βγαίνουν όλες παράνομες και καταχρηστικές. Είμαστε στο 2023, θέλουμε μια χώρα που να πλησιάζει την ευρωπαϊκή κανονικότητα;».

Και συνέχισε λέγοντας πως η πραγματική αξία του μισθού έχει μειωθεί κατά 7,5% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Όσο αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας με τον κ. Βαρουφάκη, η κα Αναγνωστοπούλου, είπε ότι: «Ο Τσίπρας έχει απαντήσει. Εμείς θέλουμε για μία προοδευτική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Μπορεί να κάνει συνεργασία και να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, γιατί σταθερή κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ένα κόμμα κάνει κυβέρνηση. Το να είναι αυτοδύναμη σήμερα μια κυβέρνηση παραπέμπει σε άλλες εποχές».

O κύριος Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε πως «Το 7,5 που λέει ο ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβές είναι με προηγούμενα στοιχεία. Δεν υπάρχει μείωση του μισθού, αλλά αύξηση».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Πατούλης: «Ενωμένοι ξεκινήσαμε. Ενωμένοι συνεχίζουμε. Για μία νέα Αττική»

Εκλογές 2023: Στη ψήφο των 17ρηδων ποντάρει ο Τσίπρας

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Τσίπρας και Ανδρουλάκης έχουν προσωπικές εμμονές μαζί μου