Εκλογές 2023: Ποιο είναι το κόμμα «ΝΙΚΗ» που «άγγιξε» την είσοδο στη Βουλή

Το κόμμα «Νίκη» με επικεφαλής τον Δημήτρη Νάτσιο είναι η μεγάλη έκπληξη των εθνικών εκλογών 2023

Εκλογές 2023: Ποιο είναι το κόμμα «ΝΙΚΗ» που «άγγιξε» την είσοδο στη Βουλή
2'

Μέσα στις εκλογικές εκπλήξεις της κάλπης της 21ης Μαΐου, ήταν αναμφίβολα το κόμμα «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού που άγγιξε την είσοδο στη Βουλή.

Το πατριωτικό κίνημα «Νίκη», που ιδρύθηκε το 2019 στη Θεσσαλονίκη, πήρε το υψηλότερο ποσοστό του στην Πιερία με 7,46%, την Πέλλα 6,13%, στη Β’ Θεσσαλονίκης 5,62%, τη Χαλκιδική 5,38%, τη Δράμα 5,33% και το Κιλκίς 5,27%.

Η «Νίκη» έκανε σημαία της στην προεκλογική περίοδο τις προσπάθειες για κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Τάχθηκε κατά των αμβλώσεων και μίλησε για επιπλέον μέτρα στήριξης πολύτεκνων οικογενειών.

«Φιλοπατρία και πίστη στον Χριστό»

«Είμαστε από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Στις επαναληπτικές εκλογές, πιστεύω θα διάβουμε το κατώφλι της Βουλής. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ‘Νίκη’ θα γιορτάσει τα νικητήριά της», είπε, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός.

«Όσοι μας ψήφισαν το έκαναν συνειδήτα. Δεν είμαστε ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης ρωμιοσύνης. Είμαστε πιστοί άνθρωποι στην αγία μας εκκλησία μας. Έχει ταυτιστεί η φιλοπατρία και ο σεβασμός στην ορθόδοξη εκκλησία με λέξεις όπως ακροδεξιά. Βασικό στοιχείο της ταυτότητά μας είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες».

Σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, το ευρώ, το ΝΑΤΟ, τις αμβλώσεις, τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ο κ. Νατσιός τόνισε:

«Πολλή συζήτηση. Εμείς πιστεύουμε στην ένωση των Εθνών. Σεβόμαστε απόλυτα τον άνθρωπο και αυτό που του έδωσε ο θεός, διαφωνούμε με επιλογές. Το ευαγγέλιο αναγνωρίζει άρρεν και θήλυ. Έναν γάμο αναγνωρίζει η εκκλησία μας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της «Νίκης» δήλωσε:

«Αγάπη στην πατρίδα, απλοί άνθρωποι με εργατικότητα, με φιλοπατρία άδολη και πίστη στον Χριστό. Τούτη την εποχή θέλουμε παιδεία και παιδιά».

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

«Τρένο» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Καβάλα,. έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σταυρών

Τα 10 μαθήματα που πήραμε από τις χθεσινές εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή