ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι τρεις τελευταίες οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βουλευτές και στελέχη

ΝΔ: Οι τρεις τελευταίες οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βουλευτές και στελέχη
Eurokinissi

«Πανηγυρισμοί τέλος». Το μήνυμα που «έφυγε» από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς προς όλα τα γαλάζια στελέχη είναι σαφές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη στήσει το στρατηγείο του στα γραφεία της ΝΔ και πλέον οριστικοποιήθηκε ο χάρτης των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αττική και περιφέρεια, με στόχο ο παλμός των επισκέψεων να είναι εξίσου δυνατός με εκείνο της πρώτης προεκλογικής περιόδου, στο περιβάλλον της απλής αναλογικής. Έτσι, ο τέως πρωθυπουργός, το απόγευμα της Δευτέρας, θα ξεκινήσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του από το Περιστέρι, ενώ σειρά θα πάρουν την ερχόμενη εβδομάδα η Κρήτη, η Θεσσαλία, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.

Σε σκηνικό συσκέψεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες τον πρώτο πρωινό καφέ με τους στενούς συνεργάτες του στον ισόγειο χώρο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, «γαλάζιοι» βουλευτές και στελέχη βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα με τους κυρίους Σκέρτσο, Μαρινάκη, Σμυρλή και Ρωμανό, με μενού συζήτησης τη συνολική παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον προγραμματισμό των εξορμήσεων, αλλά και το πλαίσιο επάνω στο οποίο θα δομηθούν τα προεκλογικά αφηγήματα και τα μηνύματα προς τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, τα βασικά συστατικά στοιχεία που έφεραν το θρίαμβο της περασμένης Κυριακής θα είναι εκείνα που θα πρωταγωνιστήσουν και τις εβδομάδες που ακολουθούν. Θετικός λόγος, θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα της χώρας, επικοινωνία των κυβερνητικών προτεραιοτήτων της επόμενης τετραετίας και επισκέψεις από πόλη σε πόλη θα συνθέσουν τη μεγάλη εικόνα για το «γαλάζιο» οικοσύστημα. Τον τόνο, άλλωστε, αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο το απόγευμα.

Όταν και, μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, έχει προσκαλέσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές της παράταξης, όχι μόνο για να τους συγχαρεί, αλλά και για να σκιαγραφήσει τις προκλήσεις και τους στόχους μέχρι το ραντεβού των πολιτών με την κάλπη και να τους δώσει τις τελευταίες οδηγίες:

  • Η πρώτη οδηγία όπως λένε οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη είναι χωρίς αμφιβολία το ξεκάθαρο αφήγημα κυβερνησιμότητας της ΝΔ και κυρίως η αξιοπιστία στην άσκηση της εξουσίας κατά την πρώτη τετραετία.
  • Η δεύτερη οδηγία έχει να κάνει με την εκ νέου συσπείρωση της εκλογικής δεξιάς δεξαμενής. Εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο από την πρώτη Κυριακή, αφού μιλάμε για τις 25 Ιουνίου, εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, όπου αρκετοί ψηφοφόροι θα βρίσκονται για εποχική εργασία εκτός των εκλογικών τους περιφερειών. Ας μην λησμονούμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας θα έχουν ήδη μπει σε mood διακοπών, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί και οι Πανελλαδικές εξετάσεις και σίγουρα θα έχει επέλθει μια σχετική χαλαρότητα.
  • Η τρίτη οδηγία θα αφορά την προσοχή των στελεχών στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Να αποφευχθούν οι πολύ υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης αλλά και η ακατάσχετη φλυαρία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ασυγχώρητα λάθη που θα κοστίσουν στην παράταξη.

Διαβάστε επίσης:

Η πολιτική ατζέντα των παρακολουθήσεων και οι εξωτερικοί κίνδυνοι

Ακρίβεια, ακραία φτώχεια και ενεργειακή ένδεια καθορίζουν το πολιτικό σκηνικό

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας; - Το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη